CROSSDOCK Extraliga

Dokážeme porážet i týmy z předních příček, to je důležité, upozorňuje Jan Miksan

Plzeňským hokejbalistům se podařilo po nevydařeném začátku sezóny konečně naplno bodovat, když přehráli 5:2 Letohrad. Zásluhu na tom má i teprve devatenáctiletý Jan Miksan, který přispěl k výhře brankou a asistencí. Tento výkon mu vynesl druhou příčku v anketě o Pastee nejlepšího hráče víkendu.

Určitě to bude už jen lepší!

Honzo, konečně jste naplno bodovali, věříš, že teď už to bude jen lepší, co se výsledků týče?

Po dlouhé době se nám povedlo získat plný počet bodů, což nám jako týmu obrovsky pomůže do dalších zápasů. Je to ukázka toho, že dokážeme i s omlazeným týmem porážet týmy z předních příček. A co se výsledků týče, určitě to bude už jenom lepší (smích).

Dokázali jste přehrát Letohrad 5:2, jaké to bylo utkání?

V utkání se nám povedla úvodní třetina, kterou jsme vyhráli 3:0. Pak jsme trochu polevili z věcí, které nám pomáhaly soupeře přehrávat, a tak se utkání vyrovnalo a bylo více nahoru dolů. Nakonec se nám podařilo vedení udržet a ke konci utkání ještě navýšit a dovést do vítězného konce.


Plzeň zažívá velkou generační obměnu kádru. Mečouni se s tím herně vypořádávají parádně, otočí se to po utkání s Letohradem i výsledkově? Autor fotky: Milan Podpera.

Příspěvek tam určitě bude

Vy sám jste se podílel na vítězství dvěma body, sedl Vám ten zápas?

Se svým výkonem jsem spokojený a dva zmíněné body byly zásluhou celé lajny. Zatím sbírám zkušenosti a snad je budu moci zúročit v dalších zápasech.

V anketě o Pastee CZ nejlepšího hráče víkendu jste se umístil na druhém místě, bude i nějaký příspěvek do klubové kasy?

Příspěvek tam určitě nějaký bude a podle mě nejen za anketu. Záleží, jak mi to Kráči (Petr Kráčina – brankář Plzně a pokladník týmu pozn. red.) naúčtuje (smích). Každopádně bych chtěl aspoň takhle poděkovat všem, co pro mě hlasovali.

Nyní vás čeká Karviná, co očekáváte od tohoto utkání a jak se na něj připravit, abyste opět slavili tři body?

Očekávám další náročné utkání, do Karviné je dlouhá cesta, a tak bude důležité se dobře vyspat a pořádně se na zápas připravit.