CROSSDOCK Extraliga

Ztratili jsme body v dobře rozehraných zápasech, mrzí Strouhala z Pardubic

Pardubičtí hokejbalisté jistě budou i letos patřit mezi hlavní kandidáty na medaile. Zatím předvádějí velice slušné výsledky a statisticky se daří i mladším hráčům. Jedním z nich je i Jan Strouhal, který zatím zaznamenal v 9 utkáních 8 kanadských bodů.

Naši hru vyladíme na závěr sezóny

Honzo, poslední utkání jste výsledkově s přehledem zvládli, jaký byl obraz utkání z Vašeho pohledu?

Věděli jsme, že soupeř nebude v nejsilnější možné sestavě, ale i tak to nebyl jednoduchý zápas. Chtěli jsme se zase vrátit na vítěznou vlnu a ukázat si, že taky umíme dávat góly, protože to se nám v minulých zápasech i přes mnoho šancí moc nedařilo. To jsme si dokázali, i když gólů mohlo být zase více. Zápas nám určitě také ukázal, na čem máme ještě zapracovat, protože jsme dělali nějaké chyby. Ale byla to pro nás důležitá výhra, od které se odrazíme, doufám, k lepším výkonům.

Extraliga je letos vyrovnaná a vy se zatím držíte v první čtveřici, jste spokojeni s výkony?

Myslím, že až na některé výjimky nehrajeme špatně, ale pořád to není úplně ono. Ztratili jsme body v dobře rozehraných zápasech, což je škoda. Ale, jak říkáte, letos je soutěž hodně vyrovnaná, takže věřím, že se posuneme ještě výš a naši hru ještě vyladíme hlavně na závěr sezony.

Čeká nás běhavý zápas

O víkendu vás čeká Hostivař, kterou opět táhne po zranění Honza Čejka, plánujete se speciálně připravit na tohoto hráče nebo je lepší neupozorňovat?

Na Hostivař se budeme připravovat ve čtvrtek na tréninku, tak zatím nevíme, jakou taktiku na soupeře trenéři vymysleli, ale myslím, že se nebudeme zaměřovat na konkrétní hráče. Hostivař má v týmu více kluků, kteří jsou šikovní. Věřím, že když budeme hrát naši hru, tak soupeře přehrajeme.

Hostivař se pere o pozice zajišťující play off, jaké čekáte utkání od soupeře?

Hostivař tam má plno mladých kluků, takže to bude hodně běhavý zápas. Myslím si, že to bude těžké a vyrovnané utkání, které nabídne mnoho šancí na obou stranách.


Individuální příprava mi vyhovovala

Vám osobně se letos daří statisticky, připravoval jste se na sezónu nějak speciálně?

Letos to byla trochu jiná příprava než obvykle. Tím, že jsme končili docela pozdě, měli jsme velkou část přípravy individuální, což mi vyhovovalo. Navíc s kluky chodíme cvičit i mimo tréninky, to mi taky pomáhá. Samozřejmě jsem rád, že se mi letos docela daří, ale byl bych radši, kdybychom v tabulce byli o něco výš.

Nastoupil jste v jednom utkání za „B“ tým, budete rezervě vypomáhat i nadále?

Šel jsem si s kluky zahrát i proto, že jich bylo málo. Maximálně jsem si to s nimi užil. Určitě, když to bude možné, bych si šel zahrát znovu. Je tam dobrá parta, se kterou jsme strávili nějaký čas v dorostu a juniorce, takže je super se s kluky zase potkat na hřišti.