CROSSDOCK Extraliga

Našlapaný program Extraligy pokračuje! Karviná může být černým koněm soutěže, upozorňuje Vaněk

Na programu dalšího kola Extraligy je hned několik klání. Kert se bude snažit vrátit na vrchol tabulky v souboji s Karvinou. Letohrad bude čelit Kladnu. Šneci půjdou proti Pirátům. KOVO se bude snažit o body proti Elbě. Jak dopadne duel Hostivaře a Mostu? Vyhrají Pardubice nebo Mečouni?

>>SLEDUJTE EXTRALIGU NA TVCOM.CZ<<


Jak se líbí Radomíru Vaňkovi na Lužinách? Chci klukům pomoci k dalšímu úspěchu, hlásí

Radomíre, jak jste se vůbec v této sezóně ocitl v dresu Kert Parku?

V Ústí byly od vedení věci, se kterými jsem nebyl spokojený já ani většina mužstva. Na druhou stranu si na to kluci asi zvykli nebo neměli tu možnost jako já. Vygradovalo to letos v létě, kdy jsem si řekl, že takové zacházení nemám zapotřebí. Často slyšíte, jak jste jako extraligové "Áčko" vlastně na obtíž, pak se nelze divit dalším klukům, že jdou radši hrát 1.Ligu. Na druhou stranu v klubu mám stále kamarády a například trenérů Míry Růžičky, Honzy Fedáka a Tondy Brhela si velmi vážím, jsou to srdcaři na pravém místě. Po konci v Elbě jsem se spojil s Milanem Jelenem a Davidem Kunou a poměrně rychle jsme se domluvili, byli jsme v kontaktu i v předchozích letech a s Milanem se dobře známe.

Úvod sezóny nebyl pro vás ideální, ale teď jste se vrátili do formy a pomalu se vracíte do čela. Je to váš podzimní cíl?

Letošní sezóna začínala velice brzy po konci té poslední, to bylo asi hlavním faktorem. Kluci doléčovali zranění, vybírali se dovolené, přijde i emoční a psychická únava z dlouhých sezón. Zranění a nemoci nás trápí celý podzim, takže jsme v žádném utkání nebyli úplně kompletní. Rádi bychom zůstali na vítězné vlně i do konce podzimu.

Teď vás bude čekat těžké utkání v Karviné. S jakými ambicemi do Slezska pojedete?

Jako Kert jdeme do každého utkání jako favorit, na druhou stranu každý se proti Kertu vybičuje k nejlepšímu možnému výkonu. Karviná je hodně nepříjemným soupeřem a za mě mohou být černým koněm celé soutěže.

Jaká je Vaše role v týmu? Zatím jste se na Lužinách chytil a poměrně bodujete. Čeho chcete dosáhnout v Praze?

Naskočil jsem ihned po dovolené a absolvoval jsem do té doby s týmem asi 2 - 3 tréninky a co si budeme povídat, první dva zápasy jsem se tam motal jako klacek pod jezem a klukům moc nepomohl. Zvykal jsem si na nový herní styl, nové spoluhráče, i když jsem na dovolené trénoval, tak pohyb na hřišti je něco jiného. Za body jsem rád, znám svůj herní styl, takže přesně kvůli tomu mě Kert Park angažoval, ale dostávám i hodně prostoru v oslabení a v obranných situacích, za což jsem rád. Chtěl bych pomoci klukům k dalším úspěchům a oni díky svojí kvalitě mi pomáhají se zlepšovat každým tréninkem. Chtěl bych ještě spoluhráčům poděkovat za to, jak mě přijali, je mi ctí spolupracovat s takovými osobnostmi.


Radomír Vaněk (druhý zleva) získal v 9 zápasech 10 kanadských bodů za 6 gólů a 4 nahrávky. Autorka fotky: Ivana Laiblová. 

TVCOM nabídne o víkendu 2 zajímavé duely!

Na televizních obrazovkách poběží v sobotu dva zápasy. První z nich bude k vidění již od 11:00, kdy se bude poslední KOVO snažit urvat body proti ústecké Elbě, která také hraje o dotažení na nejlepší tabulkovou trojici. Sledujte tak zápas Karviné a Kert Parku, jenž bojuje o návrat na výsluní tabulky. Most proti Hostivaři bude zápolit o setrvání na blízku favoritům. Zůstane Hostivař v postupové osmičce? O něco podobného jako Hostivař se budou snažit Dobřany, na které se budou snažit vyzrát Piráti. Jak to dopadne? Připíšou si Pardubice body proti Plzni? A co Letohrad? Dokáže se vyrovnat favoritovi z Kladna?

>>SLEDUJTE EXTRALIGU NA TVCOM.CZ<<