CROSSDOCK Extraliga

Karviná se chystá na Kert Park! Kdo vyhraje souboj Wróbelů? Brácha mě podporuje, prozrazuje Jakub

12. kolo Extraligy přinese souboj Karviné a Kert Parku, který se odehraje před zraky televizních diváků na TVCOM! Hokejbalisté z Prahy budou hrát o návrat do čela tabulky, povede se jim to? Jak zareaguje Karviná? Za Slezany nastupuje mladší bratr Tomáše Wróbela Jakub Wróbel! Kdo z nich bude slavit?

Zatím se mi hraje výborně

Jakube, jako jeden z mála mladíků jste se chytil v hlavním týmu Karviné, která hraje Extraligu. Jste za to rád?

Vůbec jsem nevěřil, že bych v této sezóně mohl hrát Extraligu. Jsem strašně moc rád za tuhle šanci. Budu rád za každý další start v Extralize.

Jak se Vám v Extralize zatím hraje? Je to něco jiného než ostatní soutěže a juniorský hokejbal?

Zatím se mi hraje výborně. Kluci mi pomáhají. Hraje se silovější hokejbal. V mládežnických kategoriích se hraje nahoru dolů. Tady musíte být silný na míčku a dbát hodně na taktiku. Všechno je rychlejší, musím si dávat pozor na tělo.


Jakub Wróbel (druhý zleva) nastupuje také za juniory Třince. Za ně v letošní sezoně odehrál 5 zápasů, ve kterých si připsal 13 kanadských bodů za 5 gólů a 8 nahrávek. Na 17 let hodně slušné! Zdroj fotky: hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz 

Musíme se hlavně vyvarovat zbytečných faulů

Máte jako jediný tým ztrátu 4 zápasů, tedy je máte k dobru, čehož můžete využít. Hrála vám teď delší pauza do karet?

Ze ztráty těch 4 utkání si nic neděláme, měli jsme aspoň více času se připravit na Kert Park.

Pokud byste teď čtyřikrát vyhráli, tak by vás to vyhouplo hodně vysoko. Jak vidíte vaše momentální postavení v tabulce?

Bohužel na kdyby se nehraje a my musíme jít zápas od zápasu, pak to sečteme. Hlavně si musíme zavrtat do hlavy přístup jako z posledního ligového zápasu. Od začátku jít za výhrou.

Teď vás ale čeká těžký zápas proti Kert Parku. Jak byste na Pražany mohli vyzrát?

Hrajeme proti nejlepšímu týmu v ČR za posledních 5 let, takže je třeba do zápasu jít zodpovědně a musíme být plně koncentrovaní. Musíme se hlavně vyvarovat zbytečných faulů, jelikož takový tým, jako je Kert, nás z přesilovek okamžitě potrestá.


Do každého zápasu jdu s čistou hlavou

Pro Vás konkrétně by to mohlo být takové osobní derby s Vaším bratrem Tomášem. (úsměv) Budete s ním před zápasem v kontaktu? Dojde k nějaké malé sázce mezi vámi? (úsměv)

Brácha je už nějakou dobu nemocný, takže není úplně jisté, jestli nastoupí, ale pokud bude hrát, tak nějaké špičkování určitě bude. Jinak mě brácha spíš podporuje a snaží se mi předat spoustu rad.

Jak se těšíte na to, že se bude zápas vysílat? Budete nervózní, nebo jste si již zvyknul?

Snažím se, abych nebyl. Do každého zápasu jdu s čistou hlavou a snažím se podat co nejlepší výkon. Ze začátku jsem z toho byl nervózní. Ale postupně jsem si zvykl.

>>SLEDUJTE ZÁPAS MEZI KARVINOU A KERT PARKEM ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<