Reprezentace

Reprezentace do 16 let se opět sejde v Plzni! Nominace mě moc těší, nezastírá Ondřej Kočka

Dva dny před koncem listopadu si to hokejbalová reprezentace U16 namíří na jednodenní soustředění do Plzně, kde se bude připravovat na nadcházející Světový pohár. Jedním z nominovaných je plzeňský brankář Ondřej Kočka, který vede statistiky maskovaných mužů v Extralize dorostu na západě Čech.

Očekávám jako vždy spoustu tvrdé práce

Ondřeji, jste překvapen z nominace na plzeňské soustředění?

Nominace mě moc těší, protože jsem i letos dostal důvěru se poprat o finální nominaci v této kategorii, kde je i spousta dalších výborných gólmanů.

Bude to pouze jednodenní kemp. Bude tedy dostatek prostoru na to, abyste se trenérům ukázal v plném světle?

Myslím si, že trenéři dokáží za tuto krátkou dobu posoudit naše výkony. Navíc nás většinu také trenéři znají z předchozích kempů U14 nebo z letních kempů v České Třebové.

Co od soustředění očekáváte? Myslíte si, že si o Světový pohár někdo řekne již na tomto kempu?

Je to možné, že si o nominaci někdo řekne, ale spíš to očekávám na následujících kempech. Očekávám jako vždy spoustu tvrdé práce, ale i zábavy a také se těším na kamarády z jiných oddílů, které běžně v soutěžích Extraligy dorostu západ nevídám.


Co se nestihne natrénovat průběžně, nejde krátkodobě dohnat

V dorostenecké Extralize se Vám s Plzní daří. Držíte se na 3. místě, Vy v brance zatím excelujete a vedete statistiky úspěšnosti...

Osobní statistiky jsou jedna věc, ale bez pomoci spoluhráčů by to nešlo. Hlavě jsem moc rád, že svými výkony pomáhám celému týmu k dosažení našich cílů do sezóny a ty jsou vždy ty nejvyšší!

Jaké by to pro Vás bylo dostat se na Světový pohár, který se uskuteční příští rok?

Jednoznačně splnění jednoho z mých snů a zároveň ocenění mé dlouhodobé práce v tomto sportu.

Myslíte si, že kemp bude náročnější než Extraliga dorostu? Budete se na něj nějak připravovat?

Určitě bude kemp náročnější, protože jde o celodenní záležitost na rozdíl od Extraligy, kdy zápas i s přípravou trvá výrazně kratší dobu. Speciální příprava? Mám názor, co se nestihne natrénovat průběžně, nejde krátkodobě dohnat. Musím proto poděkovat našim trenérům v oddílu za vedení tréninků během celé sezóny a hlavně v období covidu.


Ondřej Kočka odchytal za Plzeň v dorostu v letošním ročníku 5 zápasů, v nichž neobdržel ani jeden gól a drží si tak úspěšnost zákroků na hodnotě 100%! Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.