CROSSDOCK Extraliga

Pardubická „vendeta“! Bílý vystřelil vítězství nad Kert Parkem necelé 2 minuty před koncem

Netradičně ve středu 10. listopadu se odehrála dohrávka zápasu 6. kola mezi Pardubicemi a Kert Parkem. Repríza finále posledního play off Extraligy nabídla urputnou bitvu, v níž nakonec vítězství oslavili poctivě bránící a trpělivě hrající domácí. Výborně zachytal jejich brankář Jakub Třináctý.


Pardubice šly do vedení, Kert Park ale sešlápl pedály a vyrovnal

Začátek utkání patřil domácím Pardubicím, které se brzy těšily z jednobrankového vedení po trefě Josefa Česáka – 1:0. Hosté z Kert Parku se k mnoha šancím nedostali, na Třináctého střežícího klec Pardubic vyslali jen 4 střely, Pardubice na Mikla o 3 projektily více a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí. Ve druhé části přidal Kert Park na obrátkách, tlačil se do branky Třináctého a neslo to své ovoce, když mezi kruhy zůstal nikým nehlídaný Lukáš Lhota, jenž po nahrávce Fejfara uklidil střelou z první míček za záda bezmocně se natahujícího Třináctého – 1:1.

Po vyrovnání přišlo vyloučení Pardubic a Pražané měli možnost strhnout utkání na svoji stranu, ale Pardubičtí precizně bránili a až na jednu situaci, kdy Martin Kruček poslal balónek před branku na svého bratra Jiřího, který ale trefil skákající kus oranžového plastu pouze do výstroje Třináctého, se nic významného nestalo. Na druhé straně se u levé tyče pražské klece ocitl Janeček, jenž z první už už uklízel balónek za záda Mikla, ten byl ale proti a jeho pokus zlikvidoval po zákroku alias „roztáhnu se jak dlouhý, tak široký“. Na konci druhé části šly Pardubice do přesilovky, ale Pražané perfektně vystupovali domácí údernou jednotku a do třetí části se vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1.

Každý chvilku tahal pilku, dokud neudeřil Bílý

Úvod závěrečné části utkání patřil pokračující přesilovce Pardubic, v ní se ale Kert Park v klidu ubránil a tempo postupem času nabíralo na obrátkách na obou stranách. Týmy bojovaly opravdu o každý metr plastového povrchu na Polabinách, Lukáš Lhota se několikrát tlačil po straně před branku Třináctého, ale domácí perfektně bránili. Necelé 4. minuty před koncem základní hrací doby nevyužil Kert Park další přesilovku. Pokračovalo se ve velice bojovném a urputném stylu hokejbalu, když se jako blesk z čistého nebe prosadil Jan Bílý, který za modrou čárou nastřelil balónek na branku Mikla, kterému propadl míček za jeho záda – 2:1.

Kert Parku už mnoho času na vyrovnání duelu nezbývalo, ale zkusil to v šesti bez brankáře. Hned do dvou velkých šancí se prosadil Vojtěch Jágr, který si to nejdříve mašíroval středem hřiště po průnikové nahrávce lehce tísněný na Třináctého, zkoušel kličku do bekhendu mezi betony, ale pardubický brankář výborně zakončení pokryl. Záhy obdržel Jágr přihrávku na pravou stranu zhruba mezi kruhy, pálil z první, ale Třináctý byl opět pozorný a Pardubice už těsné vedení ubránily a mohly slavit cenný tříbodový skalp obhájce titulu.