CROSSDOCK Extraliga

Trénovat, plnit pokyny trenérů a začít vyhrávat, to je recept, který odtajnil Matěj Kupf z KOVA

Pražské KOVO se stále neodlepilo z poslední příčky extraligové tabulky a svůj další krok vzhůru se pokusí pražští hokejbalisté udělat v dalším kole proti Ústí nad Labem. O situaci a náladě v týmu se nám vyjádřil dvacetiletý útočník Matěj Kupf.

Rozhodne důraz a bojovnost

Matěji, po 9 zápasech jste stále na posledním místě tabulky, jak z této situace ven?

Cesta je jenom jedna, a to trénovat, plnit pokyny trenérů a začít vyhrávat. Hráče na to, hrát výš, rozhodně máme. Teď už jenom stačí přenést věci z tréninku do zápasů.

O víkendu vás čeká ústecká Elba, jaký zápas očekáváte?

Nemyslím, že by jeden z týmu vymýšlel nějaké speciální taktiky, nebo že by někdo čekal góly z parádních akcí. Myslím, že body bude brát ten, kdo udělá méně chyb, bude více důrazný a bojovný.


Matěj Kupf (vlevo) získal v 7 zápasech 3 kanadské body za 2 góly a 1 nahrávku. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

TV kamery? U mě asi lepší

Utkání bude přenášeno živě na webu na TVCOM.cz. Vnímáte, když jsou na utkání přítomny kamery?

Asi bych neřekl, že mě to nějak ovlivňuje, hrál jsem jenom jeden zápas na TVCOMu, a to v Pardubicích. Mně se povedl a dokázal jsem se prosadit, takže to asi bude ovlivnění k lepšímu (smích).

Soustředíte svoje síly už jen na záchranu soutěže, nebo máte v hlavách i play off? Přeci jenom 7 bodů na osmou příčku není tolik.

No tady určitě nemůžu mluvit za celé KOVO, jelikož tohle v kabině neprobíráme, každý se soustředí na další zápas. Na téma sestupu určitě nechceme ani myslet a já osobně bych raději zažil první extraligové play off než bojovat o záchranu.

Vám je stále pouze 20 let, jaké jsou vaše cíle v hokejbalové kariéře?

Cíle nemám nějak určené, ale asi nemám jiný cíl než ostatní. Co nejdéle se udržet v nejvyšší soutěži a hrát špičkový hokejbal. Samozřejmě myslet na reprezentaci je hezké, ale nejdřív si o ni musím říct výkony. No asi jediný specifický cíl je vyhrát Libereckou ligu, kde jsem vyrůstal a už pár let se ji snažím marně dobýt (smích).