Turnaje

Charitativní turnaj ŠÍŠA CUP se vrací na scénu! Cenným artefaktem přispěli i hráči z NHL

Další ročník tradičního charitativního turnaje ŠÍŠA CUP se uskuteční 27. listopadu. Organizátoři turnaj pořádají na počest zesnulého kamaráda Petra "Šíši" Stýbla, který podlehl nemoci, která ho pronásledovala od dětství, epilepsii.

Jde o malý rodinný turnaj o 6 týmech složených z amatérů, kteří mají hokejbal rádi a každoročně (pokud to vnější vlivy dovolí) se sejdou a v úžasné atmosféře prožijí sobotní den. Turnaj má jasné poselství a uctění památky zesnulého Petra „Šíši“ Stýbla. „Nepřišli jsme tím jen o skvělého kamaráda, ale co hůř, malá Nikolka, která se narodila 3 měsíce po jeho úmrtí přišla o tátu, který se na ní moc těšil. S kamarády jsme se rozhodli uctít jeho památku právě tímto hokejbalovým turnajem a nazvali ho dle jeho přezdívky ŠÍŠA CUP,“ vysvětluje jeden z organizátorů kutnohorského turnaje Radek Hruška.

Letošní turnaj se uskuteční v sobotu 27.11.2021 a odehraje se na hřišti na sídlišti Šipší v Kutné Hoře. Kromě povedených sportovních výkonů na turnaji probíhá také dražba hokejových i jiných sportovních relikvii, které pro turnaj darují známí sportovci. Největší podpory se dostává od Jaroslava Vlacha, střelce Bílých Tygrů Liberec, který organizátorům turnaje každoročně věnuje hokejky svých spoluhráčů a dres podepsaný celým týmem!


Charitativní turnaj Šíša Cup? To je nejen uvolněná hokejablová zábava, ale také podpora dobré věci! Zdroj fotky: kutnohorsky.denik.cz 

Cenné artefakty, ale i zábava pro děti a veřejná sbírka

Organizátoři charitativního turnaje mají v letošním roce dokonce pro dražbu triko Calgary Flames ze slovutné NHL od Davida Ritticha podepsané celým týmem plamenů. Výtěžek dražby pak putuje na spořící fond, kam vybrané prostředky organizátoři turnaje schraňují a chtějí Nikolce pomoci v 18 letech do dospělého života.

Finance jsou dále vybírány z dobrovolných příspěvků od návštěvníku turnaje, za které si mohou dát něco dobrého. Manželky, maminky nebo třeba milenky organizátorů turnaje napečou různé pochutiny a návštěvník turnaje za dobrovolný příspěvek pak může hodovat, co hrdlo ráčí.

„V neposlední řadě v rámci turnaje, především díky vám Českomoravskému svazu hokejbalu, pořádáme soutěže pro děti. Ty mohou změřit své síly ve slalomu mezi kužely a střelbou na přesnost na nafukovací střelnici,“ těší Radka Hrušku.


Turnaj Šíša Cup se hraje v přátelské, uvolněné atmosféře ve stylu tradičního "benďáku" a navíc pomůže dobré věci! Zdroj fotky: kutnohorsky.denik.cz