CROSSDOCK Extraliga

Jak dopadne 13. kolo Extraligy? Hostivař cílí na první body z hřiště soupeřů

Předposlední hrací kolo Extraligy má v plánu 6 zápasů. Piráti pocestují do Plzně. Vyzraje Letohrad na Kert Park? Kladno bude mít možnost přerušit šňůru proher proti Karviné. Dobřany můžou porazit další východočeský celek, kterým jsou Pardubice. Elba přivítá Hostivař a Most vyzve pražské KOVO.

>>SLEDUJTE EXTRALIGU NA TVCOM.CZ<<


Proč Hostivař nesbírá body? Musíme zlepšit koncentraci, hlásí Lukáš Píša

Lukáši, zatím jste na pomezí postupu do play off a ostatní týmy mají několik zápasů k dobru. Jak to vidíte s postupem do vyřazovací části sezóny?

Postup do vyřazovací části je pro nás samozřejmě cílem a celý tým v postup věří. Samozřejmě je Extraliga nesmírně vyrovnaná, ale uděláme vše pro to, abychom se do play off dostali.

Body ztrácíte vždy v těsném poměru. Teď to bylo proti Mostu, kdy jste prohráli 2:3. Kde vidíte, že se zápas zlomil?

S Mostem jsme na začátku utkání dominovali, a i když jsme dostali první gól, tak si soupeř bohužel vytvářel šance z našich chyb. Zlom zápasu podle mě ani nepřišel, spíš vždy, když jsme dotáhli vedení hostů, jsme jim nabídli spoustu šancí ke skórování, a to nás porazilo.

K dalšímu duelu pocestujete do Ústí nad Labem. Jak moc důležitý je pro Vás tento zápas? Body nutně potřebujete.

Zápas v Ústí je pro nás důležitý, stejně jako každé jiné utkání, a důkladně se na něj připravujeme. V domácím zápase s Ústím jsme byli úspěšnější, ale z půdy soupeřů jsme body zatím nezískali a chystáme se to nyní zlomit.

Co ve vaší hře musíte zlepšit, abyste začali sbírat body? Co byste na vaší hře na druhou stranu vyzdvihl?

Zlepšit se určitě musí koncentrace a v některých situacích zbrklost, i když se to omílá furt dokola, tak jsme dost mladý tým a spousta soupeřů těží proti nám ze svých zkušeností. Vyzdvihl bych stoprocentně zarputilost, rychlost a také právě mládí týmu, které u nás dominuje. Když se ohlédnu za sezónou, jsme schopni postavit přesilovkovou lajnu, o které bych řekl, že patří k nejlepším v republice.

Má Hostivař šanci získat body na Elbě? A co Kladno? Zlomí svoji smolnou šňůru?

Na TV COM se bude od 11:00 vysílat klání mezi Ústím nad Labem a Hostivaří. Oba celky potřebují body, kdo je uzme? Kladno před kamerami bude čelit Karviné, která má 4 zápasy k dobru. Pohlídá si lídr z Kert Parku zápas proti Letohradu? Může poslední KOVO přehrát silný Most? Dobřany budou mít výhodu domácího hřiště proti Pardubicím. Naladí se Západočeši na vítěznou vlnu? Uloví si Piráti předposlední Mečouny?