CROSSDOCK Extraliga

Vojtěch Červinka patří mezi klíčové hráče Elby! Vše si zakládáme na bojovnosti a týmovosti, vypočítává

Hráči Elby nehrají špatně, ale zatím to stačí pouze na průběžné 6. místo. Borci z Ústí nad Labem budou v dalším kole čelit mladé Hostivaři. Jak moc nutné tyto body budou pro tahouna Elby Vojtěcha Červinku. Ten zatím na podzim nasbíral celkem 11 kanadských bodů! Uspěje Elba živě na TVCOM?

Nehrajeme příliš atraktivní hokejbal

Vojtěchu, jak byste zhodnotil průběžné postavení vašeho celku v tabulce a vaše týmové výkony?

Při pohledu na tabulku si troufám říct, že v týmu může panovat spokojenost. Na začátku sezony u nás skončilo pár klíčových hráčů nebo se někteří nemohou věnovat hokejbalu na 100 %, a tak se na zápasy scházíme často ve slepené sestavě s několika juniory. Nehrajeme příliš atraktivní hokejbal, vše si zakládáme na bojovnosti a týmovosti, což nám zatím poměrně nese své ovoce a i díky tomu se nacházíme zatím na pěkném šestém místě se zápasem k dobru.

Jak jste zmínil, tak jste zatím na 6. místě se zápasem k dobru. Budete chtít v příštím kole porazit Hostivař a poskočit tabulkou výš?

Samozřejmě, do každého zápasu jdeme s tím, že chceme urvat tři body. Porazit se dá každý a také tak do toho půjdeme v sobotním duelu proti Hostivaři.


Na přemýšlení o play off je ještě času dost

Tabulka je zamotaná a velmi vyrovnaná. Z jakého místa plánujete jít do play off?

Do play off je ještě času dost a stát se může cokoliv. Chceme postupně zápas od zápasu sbírat body a vyšplhat se tabulkou co nejvýš. Začínat vyřazovací boje na domácím hřišti by bylo asi to nejlepší. Ale jak říkám, na přemýšlení o play off je ještě času dost, přeci jen neskončila ještě ani podzimní část.

Osobně se Vám velmi daří. Z 11 zápasů jste nasbíral 11 bodů, což znamená bod na zápas. Máte v týmu roli tahouna?

Roli tahouna tu mají jiní kluci, jako jsou například Martin Stupka s Jirkou Tomášem. Já spíše zastávám tu ne moc oblíbenou roli černé práce. Z hlediska bodů to člověka určitě potěší, že mu na kontě nesvítí 0+0. Ale asi jako pro každého hráče, tak ani u mě nejsou důležité osobní statistiky, hlavně ať boduje tým jako celek.


Vojtěch Červinka (druhý zprava) patří mezi stěžejní útočníky severočeského souboru s jedním bodem na zápas v letošním ročníku. Autor fotky: Ivana Laiblová.

Věřím, že na poslední domácí zápas podzimu přijde i dost fanoušků

S Hostivaří jste v Praze prohráli v prodloužení. Budete chtít Pražanům tuto porážku vrátit? Co na Vašeho soupeře bude platit?

Určitě budeme chtít Hostivař porazit. Troufám si říct, že u nich jsme byli lepším celkem, bohužel nám to tam nepadalo. Sice máme nějakou marodku, ale pevně věřím, že opět předvedeme bojovný týmový výkon a na hřišti necháme všechno, aby zůstaly tři body v Ústí. Soupeř se prezentuje rychlým běhavým hokejbalem, takže tomu přizpůsobíme naši taktiku.

Zápas bude vysílán na TVCOM. Jste již na televizní kamery zvyklý? Jakou atmosféru a tempo bude mít Váš zápas?

Je to super, že se hokejbal čím dál tím víc dostává do médií a jeho popularita roste. Už jsme několik zápasů před televizními kamerami odehráli, takže pro nás to nebude nic nového. Do utkání vstoupíme jako do každého jiného – na 100 % s cílem zisku tří bodů. Věřím, že na poslední domácí zápas podzimu přijde i dost fanoušků, kteří nás dokážou vyburcovat a vytvořit skvělou atmosféru.

>>SLEDUJTE EXTRALIGU ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.CZ<<