CROSSDOCK Extraliga

Hostivař má šanci jít před Dobřany! Pořadí kolem nás se bude pořádně měnit, myslí si Jan Čejka

Hostivařský tým v minulém kole poprvé získal body na hřišti soupeře. Konkrétně vybojoval dva body v duelu proti Elbě po vítězství v nájezdech. Třemi kanadskými body k této výhře pomohl Jan Čejka. Hostivař teď čeká televizní zápas s Karvinou. Co od tohoto utkání hostivařský hokejbalista očekává?

Do Karviné nepojedeme se jenom podívat

Honzo, v posledním zápase jste uspěli na půdě ústecké Elby. Byly to dva body po výhře v nájezdech. Povzbudilo Vás toto vítězství?

Určitě nás toto vítězství povzbudilo. Už jsme si mysleli, že venkovní hřiště jsou pro nás letos zakletá. Hlavně jsme si ukázali, že i při mnoha absencích jsme schopni předvést velmi kvalitní výkon, takže spokojenost určitě je.

Vy jste se blýsknul třemi body a svému týmu takto hodně pomáháte. Navíc jste vyhrál za měsíc říjen cenu Pastee. Jak se držíte v této skvělé formě?

To je tajné. (smích) Samozřejmě jsem rád, že mě zranění  výrazně neovlivnilo, ale největší zásluhu na tom mají spoluhráči, kteří mi hodně pomáhají. Ocenění patří hlavně jim.

Teď vás čeká důležité klání proti Karviné. S čím do Karviné pojedete? Určitě byste chtěli 3 body.

Když budeme moct odcestovat, tak určitě budeme chtít navázat na zápas v Ústí a pokusit se opět sebrat body z venkovního hřiště. Určitě se do Karviné nepojedeme jenom podívat.


Jan Čejka ovládl anketu o Pastee CZ nejlepšího hráče měsíce říjen v Extralize hokejbalu. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Věřím, že budeme mezi postupovou osmičkou

Karviná má 4 zápasy k dobru, což je velkou výhodou. Co musíte udělat pro to, abyste se udrželi v postupové osmičce do play off?

Tak chtělo by to častěji vyhrávat. (smích) Je před námi pořád 9 zápasů do konce sezóny a věřím, že na jaře po posledním kole budeme mezi postupovou osmičkou.

Jaké jsou podzimní cíle vašeho týmu? Je tu možnost přezimovat na 7. místě tabulky. Jak by se Vám to líbilo?

Samozřejmě, pro lepší pocit bude dobré přezimovat na místech zaručujících play off, ale všichni víme, že nejdůležitější je tam být po posledním odehraném kole. Máme nejvíce odehraných zápasů v lize, takže se pořadí kolem nás bude pořád měnit.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ Z PARDUBIC ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<