CROSSDOCK Extraliga

Karviná využila v Extralize hned čtyři přesilové hry! Ústí nestačilo na Pardubice

Další kolo Extraligy mužů přineslo pouze dva zápasy. V první třetině utkání mezi Karvinou a Hostivaří bylo k vidění hned osm branek! Karviné k vítězství pomohly také čtyři využité přesilovky. Hned dva hráči slavili hattrick. Pardubice vstoupily do zápasu výborně a náskok si udržely až do konce.

HbK Karviná vs. HBC Hostivař 9:4 (5:3, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. L. Rosůlek (Kaluža), 5. L. Rosůlek (Pala, Diviš), 9. Stromko (Fárský, Tóth), 12. Diviš (Pala, L. Rosůlek), 15. Říman (Tóth, Fárský), 16. Tóth (Říman, J. Rosůlek), 18. Stromko, 23. Divíš (Pala, L. Rosůlek), 33. Stromko (Fárský, Růžička) – 2. Kucharčík (Kučera), 4. Kucharčík (Dušák), 14. Hroch (Čejka, Kučera), 28. Kucharčík (Hroch).

Střely na branku: 26:18, vyloučení: 2:6, přesilovky: 5:2, využití přesilovek: 4:0, v oslabení: 0:0.

První třetina zápasu mezi Karvinou a Hostivaří přinesla velkou podívanou. Jako první se prosadili hosté, kteří se trefili na začátku druhé třetiny. Vedení jim ale dlouho nevydrželo, domácí využili přesilovou hru a bylo vyrovnáno. Hostivař to ale nemuselo mrzet, protože si vzala vedení zpátky. Tentokrát však rázně promluvili hráči Karviné, kteří se třemi góly dostali do vedení. Padlo ještě po jedné brance na obou stranách a Karviná si tak udržela dvoubrankové vedení. V prostřední části přidali domácí další tři přesné zásahy a ujali se vysokého vedení. Samuel Kucharčík v závěru prostřední části zkompletoval hattrick, ale na konečném výsledku to již nic nezměnilo. V poslední patnáctiminutovce přidal třetí gól také Jan Stromko a upravil výsledek na konečných 9:4.

HBC Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 5:3 (3:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Česák (Novotný), 2. Geisler (Langr), 15. Vlasák (Školoudík), 24. Strouhal (Kvapil, Novotný), 30. Česák (Strouhal) – 5. Magasanik (Červinka, Grus), 23. Varga (Maganasik, Škurla), 31. Červinka (Magasanik, Smolík).

Střely na branku: 27:19, vyloučení: 5:2, přesilovky: 1:4, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0.

Pardubice na svého soupeře nastoupily hned od začátku, po pouhých dvaasedmdesáti vteřinách šly už do dvoubrankového vedení. Na to sice hosté odpověděli, ale domácí si vedení vzali ještě v první třetině zpátky. Elba DDM využila v prostřední části druhou přesilovou hru, ale ani tentokrát se ze snížení neradovala dlouho. Před druhou sirénou navíc Pardubice zaznamenaly už pátý zásah. Ústí přidalo v poslední patnáctiminutovce ještě jeden gól, Vojtěchu Červinkovi stačilo pouhých třináct vteřin. To však bylo od hostů všechno, a ze zápasu tak body nevytěžili.