Reprezentace

Junioři do 20 let mají za sebou náročné soustředění! Tým si výborně sedl, prozrazuje Hubálek

Ve stejném termínu jako mužský sraz v Plzni proběhl paralelně kemp juniorů do 20 let, na kterém se také objevil junior Ondřej Hubálek, který v Extralize hraje za letohradské Jeleny. Jak se mu v Plzni líbilo a co mu sraz dal? Odkrylo toto reprezentační střetnutí možná jména pro mistrovství světa?

Šlo o to, aby se každý z nás předvedl v co nejlepším světle

Ondřeji, jak jste si to v Plzni užil? Jaká se na juniorském srazu vytvořila parta v kabině?

Abych pravdu řekl, celé to nezačalo vůbec příjemně, když mi ráno zazvonil budík a na hodinách bylo 3:30. Jsem typ člověka, který si rád pospí, tudíž pro mě takhle brzké vstávání bylo šokem. Na druhou stranu jsem se moc těšil, protože nám sezóna skončila předčasně, když se nám z důvodu nových, proticovidových opatření odložil zápas s KOVEM. Parta je dle mého výborná. S většinou kluků se znám už od U16 ve Zlíně a se zbytkem jsem se seznámil na kempech U18 v předchozích dvou letech.

Akce probíhala dva dny. Na co jste se v jednotlivých kempech zaměřovali?

Celkově jsme podstoupili čtyři tréninkové jednotky. V sobotu dopoledne byl trénink spíše zahřívací a jeho obsahem byla různá cvičení na nahrávku a zakončení. Následně jsme všichni společně vyrazili na řízek do Globusu. Odpoledne nás trenéři rozdělili do dvou týmů a sehráli jsme proti sobě dvě modelová utkání, která nebyla nijak výrazně ovlivněna systémem, jakým se budou chtít trenéři a celý tým prezentovat na červnovém mistrovství světa. Šlo čistě o to, aby se každý z nás předvedl v co nejlepším světle a řekl si tím o další nominaci na lednové soustředění v Dobřanech. Nedělní trénink se nesl už v pohodovějším duchu. Byl zaměřený na střelbu a dělali jsme různá cvičení 2 na 2 a 3 na 3. Třešničkou na dortu byla nájezdová soutěž, ve které se náš tým nemýlil a zostudil druhou polovinu kádru naprosto jasným a dominantním výkonem. (smích)


Národní tým juniorů do 20 let podstoupil náročné dvoudenní soustředění i se dvěma modelovými duely. 

Budu se snažit udržovat v kondici

Jste s tím, co jste v Plzni předvedl spokojen? Co si na druhou stranu z reprezentačního kempu odnesete jako cennou zkušenost?

Jsem rád, že jsem měl možnost vidět, jak na tom jsou ostatní kluci a co se týče mě, pokaždé to může být lepší a je stále mnoho věcí, na kterých musím pracovat, ale věřím, že to z mé strany nebylo nejhorší a doufám, že dostanu další šanci ukázat trenérům svoji touhu reprezentovat národní tým na mistrovství světa na Slovensku.

Nastupujete za letohradské Jeleny v Extralize. Kdybyste měl srovnat úroveň juniorské reprezentace do 20 let a Extraligy. Co je náročnější?

Těžko říct. Extraliga je za mě o něco tvrdší a hraje se ve větším tempu a naopak v reprezentaci je hokejbal techničtější.

Byla tato akce poslední tečkou za uplynulou podzimní částí hokejbalu? Jak se na jaro budete připravovat v zimě?

Teď pověsím hokejku na nějakou chvíli na hřebík a budu se věnovat převážně škole. Suchá příprava nám začíná až v lednu. Do té doby se budu snažit udržovat v kondici prostřednictvím posilovny a běhání tak, abych do jarní sezóny naskočil v co nejlepší formě.


Zavedli jsme nový sazebník pokut

Můžete nám prozradit nějakou vtipnou perlu, která se na soustředění stala?

Jak už jsem řekl, v šatně je o zábavu rozhodně postaráno. S kluky i trenéry jsme si perfektně sedli. Zavedli jsme nový sazebník pokut a největším dlužníkem po třech dnech jeho fungování je samotný pokladník Tomáš Fic z Hostivaře, který se tak pořádně plácne přes kapsu kvůli opakované blbosti. (smích)

Ve stejný čas proběhlo také soustředění mužů. Nesehráli jste s mužským výběrem nějaké modelové utkání?

Na žádné utkání s mužským A týmem bohužel nedošlo, i když by pro nás bezpochyby bylo přínosem. Chodili jsme se koukat alespoň na tréninky, které měli vždy po nás.



Letohrad měl na kempu juniorské reprezentace zastoupení hned tří hráčů a jednoho trenéra. Ondřej Hubálek (vpravo) se v modelových zápasech předvedl ve výborném světle. Vstřelil 2 góly a na další 2 nahrál.