CROSSDOCK Extraliga

Koncepcí klubu je stavět tým na vlastních odchovancích, posily neplánujeme, prozrazuje Procházka

Kladenští hokejbalisté zakončili podzimní část na čtvrté příčce, ale čelo mají jako každý rok na dostřel, proto od Rysů můžeme čekat, že budou opět útočit na zlato. O podzimní části, cílech do jara a vánočních svátcích se rozpovídal asistent trenéra Jaroslav Procházka.

Nemohoucnost v zakončení

Pane Procházko, jak jste spokojen s podzimní částí po herní a výsledkové stránce?

S podzimní částí Extraligy jsem spokojený. Do sezóny jsme vstoupili dobře, pak se nám ale nevyhnula menší krize, kdy jsme nebyli schopní se gólově prosadit. Sice jsme v zápasech, které jsme prohráli, byli aktivnější, ale nemohoucnost v zakončení zapříčinila několik výsledkově nepovedených zápasů.

Na podzim jste měli několik utkání, kdy jste inkasovali maximálně jednu branku, je skvělá obrana hlavní taktikou vašeho mužstva?

Sice to vypadá podle obdržených branek, že se v některých zápasech snažíme tzv. na modré zaparkovat autobus, jako to dělají některé týmy v Extralize, ale naše hra je postavená na aktivní hře po celém hřišti a samozřejmě výborných výkonech našich brankářů Jana Jirotky a Víti Čapka.


Promluví Kladno v jarní části výrazně v boji o extraligový titul? Středočeský soubor nasázel ve 13 zápasech 42 gólů a jen 24 jich obdržel. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Bazén nebude chybět

Jak bude probíhat zimní příprava na Kladně?

Záleží, jaká budou platit opatření, ale pokud to bude v normálu, tak máme před sebou kvalitní a pestrou zimní přípravu. Budeme mít čtyři tréninky v týdnu, plus zimní soustředění, máme pro hráče připravené i oblíbené tréninky v bazénu.

Plánujete nějaké posily před jarní částí?

Koncepcí klubu je stavět tým na vlastních odchovancích. Do tréninků zapojíme několik talentovaných juniorů. V tomto momentě o žádných posilách neuvažujeme.


Pohádky, cukroví a dárečky

Jste na dostřel čelu tabulky, bude hlavním cílem titul?

Samozřejmě chceme hrát o titul, ale to bude chtít více týmů, tak uvidíme, jak to dopadne.

Jak budete trávit vánoční svátky, budou to klasické české Vánoce nebo si na to nepotrpíte? (rozhovor vznikal před Vánoci pozn. red.)

Vánoční svátky budu trávit v rodinném kruhu, samozřejmě o Vánocích budou pohádky, cukroví a dárečky.