CROSSDOCK Extraliga

Hlavním přáním je mít hráče bez zranění a hrát v plné sestavě, zní z úst lodivoda Karviné Petra Popka

Karviná má odehráno nejméně utkání ze všech účastníků nejvyšší mužské soutěže, ale přesto drží po podzimní části postupové osmé místo. O plánech pro jarní část a zhodnocení podzimu se v rozhovoru rozpovídal trenér Slezanů Petr Popek.

Dokážeme hrát s každým

Po podzimní části je Karviná na hraně play off, jak jste spokojen s podzimem?

Ke spokojenosti nám chybí pár bodů z domácích utkání, mohli jsme mít minimálně o 4 body více. Mrzí třeba domácí  prohra 2:3 s Ústím nad Labem gólem devět sekund před koncem... S Kert Parkem neuvěřitelný zápas, vedete 3:0 a prohrajete 4:5 čtrnáct vteřin před koncem. My dokážeme hrát s každým soupeřem, jen nás sráží koncovky zápasů. Je pravda, že máme nejméně odehraných zápasů (ne vlastní vinou). Vyšli jsme soupeřům vstříc a proto jsme odehráli pouze 10 zápasů. Takže v jarní části nás čeká pořádná porce utkání.

Co budete chtít primárně zlepšit do jarní části?

Pro nás je hlavní hrát v plné sestavě. Přáním je mít hráče bez zranění, různých karantén a onemocnění. Každý tým má své přednosti. Také my zapracujeme a zdokonalíme ty naše. To si ale necháme pro sebe.


Změny neplánujeme

Budou nějaké změny v kádru pro boj o play off?

Změny v kádru neplánujeme. Zatím to vypadá, že kádr nebudeme rozšiřovat.

V prvním utkání sezóny proti Kert Parku nastoupil i David Pastrňák, je možnost, že uvidíme tuto hvězdu NHL i na jaře v dresu Karviné?

Tak to se musíte zeptat Davida. Vše záleží pouze na něm samotném, jestli bude mít ve svém nabitém kalendáři volno. Také jak daleko budeme v play off.


Jedním z momentů loňského roku 2021 byla jednoznačně účast hvězdy NHL Davida Pastrňáka v 1. kole sezóny Extraligy hokejbalu, když nastoupil za Karvinou proti Kert Parku! Autor fotky: Ondřej Martinec.

Čeká nás 30. výročí klubu

Jak bude probíhat zimní příprava?

Klasicky u nás na škole a venku. Bude to hodně náročné, vždyť už začínáme 19. února dvojzápasem v Dobřanech a Plzni.

Co byste popřál hokejbalové komunitě do nového roku?

Všem přeji hlavně hodně zdraví, ať nás už ta zákeřná nemoc neohrožuje. Dále přeji štěstí a radosti při hokejbalových utkáních. Hlavně, ať se nám rozrůstá naše hokejbalová komunita, přeci jen všichni se potýkáme s úbytkem hráčů od mládežnických kategorií. Pro náš klub je rok 2022 významným milníkem, oslavujeme 30. výročí založení.


Petr Popek obdržel na konci roku ocenění pro osobnost regionu! Zdroj fotky: fcb HbK Karviná.