Reprezentace

V polovině února bude v Plzni živo! Uskuteční se zde mezinárodní turnaj mužů Markmed Cup 2022

11. – 13. února se v plzeňské hokejbalové hale uskuteční Markmed Cup. Mezinárodní turnaj mužů měl čítat celkem čtyři reprezentační celky, Švýcarsko ale nakonec na západ Čech dorazit nemůže. Čtyřnásobní mistři světa ze Slovenska z posledních čtyř šampionátů a dva domácí výběry mužů a U23 ale ano!

Turnaj nabídne atraktivní zápasy silných reprezentačních týmů. Formát byl upraven na základě neúčasti švýcarské reprezentace. „Švýcaři se k nám do Plzně na přípravný turnaj těšili, ale bohužel vzhledem k aktuální epidemiologické situaci nemůžou přicestovat. Úřad pro ochranu zdraví Švýcarska cestu reprezentačního týmu do České republiky nepovolil,“ vysvětluje sekretář Českomoravského svazu hokejbalu pan Tomáš Březina.

Zbylé tři týmy se střetnou každý s každým dvakrát. Herní systém turnaje byl zvolen s ohledem na přípravu reprezentací před Mistrovstvím světa v Kanadě. Hráči nastoupí ke čtyřem kvalitním zápasům, které je dokonale prověří. Markmed Cupu, který nese název po jednom z hlavních partnerů českého hokejbalu Markmed, se zúčastní česká hokejbalová reprezentace mužů a hráčů do 23 let (ročníky narození 2000 a 2001) společně s národním týmem Slovenska.

Sledujte všechny zápasy živě na TVCOM.CZ a mobilní aplikaci

Při organizaci turnaje se účastníci musí řídit aktuálně platnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví ČR. Všichni účastníci turnaje, tj. hráči, realizační týmy, rozhodčí a ostatní nezbytní organizátoři musí být očkováni a předložit negativní RT-PCR test ne starší 72 hodin. Vzhledem k omezenému počtu osob, které mohou být současně v prostoru haly, proběhne turnaj bez účasti diváků.

Přestože bude turnaj bez diváků, všechna utkání budete moci sledovat na webu TVCOM.cz a detailní zpravodajství z celého turnaje spolu s aktuálními výsledky budou dostupné také na webu a v mobilní aplikaci Hokejbal.