CROSSDOCK Extraliga

Nicolas Langr míří s mužskou reprezentací na Markmed Cup do Plzně! Pozvánka mě velice potěšila, těší ho

Velké překvapení v nominaci na další reprezentační sraz seniorů si vysloužil pardubický Nicolas Langr! Tento produktivní útočník vede statistiky východní divize v 1. Lize, kde nasbíral 18 bodů! V Extralize se z něj stává tahoun Pardubic po boku Jana Bílého a Pavla Kubeše, vedle kterých vyrostl!

Určitě to pro mě bude skvělá zkušenost

Nicolasi, začal bych reprezentací mužů. Jak moc Vás potěšila další pozvánka na mezinárodní turnaj do Plzně, kde se utkáte například se slovenským výběrem?

Pozvánka mě velice potěšila a na turnaj se moc těším. Určitě to pro mě bude skvělá zkušenost zahrát si proti tak kvalitnímu soupeři, jako je Slovensko.

O nominaci jste si řekl zaslouženě svými výkony. Kde podle Vás nastal Váš největší růst?

Asi bych nenašel nějaký jeden moment. Hodně tomu napomohla minulá sezóna, hlavně v play-off se mi začalo dařit. Letos jsem na ty výkony chtěl navázat, a to se mi povedlo.

Autor fotky: Josef Česák st. Nicolas Langr již teď patří k tahounům Pardubic a skvěle zapadl mezi Jana Bílého a Pavla Kubeše!

Máme za sebou skvělou podzimní část

V 1. Lize jste tuto sezónu velkým tahounem svého celku. Z osmi zápasů máte 18 kanadských bodů. Jak jste přišel k takové formě?

Nejspíš to bude tréninky, snažím se trénovat s oběma týmy a každý trénink odmakat naplno a díky tomu jsem chytil tuto formu, která mi snad vydrží i nadále.

V Extralize jste na tom hodně podobně. Ze 14 zápasů máte na kontě 19 bodů a také díky tomu je váš tým tam, kde je. Jste za to rád?

Rád rozhodně jsem, ale hlavně za to, jak se nám daří jako týmu. Máme za sebou skvělou podzimní část a věřím, že na to na jaře navážeme a budeme hrát stejně dobře.

Často hrajete s Janem Bílým a Pavlem Kubešem. Jak se Vám s nimi hraje? Podle statistik tvoříte velmi úderný útok!

S kluky hraju už druhým rokem a opravdu mi to s nimi sedlo. Oba jsou to jedni z nejlepších hráčů v Extralize a velice mi pomáhají a předávají spoustu zkušeností, díky kterým se mi nyní tak daří.

Splnil by se mi tím určitě jeden z mých největších snů a cílů

Jaké jsou vaše cíle v 1. Lize a Extralize? Myslíte si, že je reálné vyhrát obě soutěže?

V Extralize máme jasný cíl, a to vyhrát titul a věřím, že tento cíl letos splníme. V B-týmu bych považoval za úspěch jakoukoli medaili. Každopádně kdyby se to podařilo obojí vyhrát, rozhodně bych si nestěžoval.

Teoreticky byste se mohl dostat i do finální nominace české seniorské reprezentace. Nebyl by to sen, jet reprezentovat do Kanady s muži?

Splnil by se mi tím určitě jeden z mých největších snů a cílů, co v hokejbale mám. Uvidíme, jak to dopadne, ale budu se snažit udělat vše pro to, abych se dostal do finální nominace.