Reprezentace

Chceme mít vyvážený tým po všech stránkách, přeje si po soustředění dvacítky hlavní trenér Friml

Reprezentace U20 let se sešla na konci ledna v dobřanské hale na další soustředění před Mistrovstvím světa v Žilině. Co tento sraz prozradil hlavnímu trenérovi Tomáši Frimlovi? Na co byl sraz zaměřen? Jakým způsobem se rýsuje finální nominace? Jak bude probíhat další příprava reprezentace U20?

Druhé utkání nám jasně ukázalo, na čem musíme zapracovat

Trenére, po krátké době jste se s reprezentačním výběrem sešli v Dobřanech. Jaké to bylo soustředění?

Tak soustředění to bylo pro nás trenéry přínosné, viděli jsme hráče ve dvou zápasech proti extraligovému soupeři a to je vždy velmi přínosné, abychom viděli, jak hráči reagují v určitých zápasových situacích.

Na co jste se v Dobřanech zaměřovali? Kladli jste důraz na individuální dovednosti, nebo jste chtěli vidět sehranost celého celku?

V tréninku jsme se zaměřovali na střelbu, většina hráčů ještě netrénuje na hřišti, tak jsme zvolili tuto cestu, aby si zase po delší době zatrénovali s hokejkou. Hráče pak ještě čekal běh na oválu vedle hokejbalové haly.

Jaký vůbec byl program celého srazu? Proběhla dvě utkání proti extraligovým Šnekům. Jak byste je zhodnotil?

Program byl takový, že hráči měli trénink na hřišti, pak běh na oválu,  k večeru zápas a v neděli dopoledne druhý zápas proti Dobřanům. A ty zápasy nám ukázaly hodně, na kterých věcech je potřeba zapracovat, především s druhým zápasem jsme nebyli spokojení. Tam nám chybělo nasazení a důraz v zakončení, to se musí rapidně zlepšit.



Předposlední kemp rozhodne o nominaci

Jak se zatím rýsuje finální nominace pro Mistrovství světa? Pomohlo Vám toto soustředění udělat si další obrázek o užší nominaci?

Toto soustředění nám určitě pomohlo. Není moc času, už budou jen dvě soustředění do mistrovství, představu o kostře týmu máme.

Máte naplánované nějaké další reprezentační srazy? Koho budete nadále zvát? Bude se již jednat o určitý uzavřených okruh hráčů?

Kempy by měly být dva po sezóně a tam už by měl být tým, který pojede na MS. Na předposledním kempu by se měla nominace uzavřít a vybrat tým, který pojede na šampionát.


Trenéři si otestovali také fyzickou připravenost kandidátů pro reprezentační dres hráčů do 20 let! 

Musíme se soustředit na sebe

Na finální výběr hráčů je ještě dost času, ale jak by podle Vás tým na MS měl vypadat? Budete sázet na sílu nebo rychlost? Jak těžké bude tým vyvážit?

Určitě budeme chtít mít vyvážený tým. Na rychlost sázet budeme, hráči jsou v této kategorii hodně rychlí a je potřeba toho využít. Jsou tam i hráči, kteří jsou siloví a ty jsou v týmu taky potřeba, takže to chceme mít vyvážené po všech stránkách.

Cíle budete mít na MS jistě ty nejvyšší, a to obhájit zlaté medaile, je to tak?

Tak určitě chceme být úspěšní, ale to chtějí být i ostatní týmy. My se musíme soustředit na sebe, na každý zápas se kvalitně připravit a podat v něm co nejlepší výkon.


Národní tým juniorů do 20 let podstoupil další kvalitní přípravu. Dobřany je prověřily ve všech směrech.