CROSSDOCK Extraliga

Určitě nejsem pro úplný konec sezóny, ale když to jinak nepůjde, nedá se nic dělat, přemítá Jan Čejka

Jen těžko byste hledali vytíženějšího mladého hokejbalistu. Jan Čejka nastupuje hned na třech frontách. K dospělým povinnostem v Kert Parku a Hostivaři může nastupovat tento šikovný útočník i v juniorské soutěži v dresu Hostivaře. Ve hře je navíc i mistrovství světa juniorů, které je ale v ohrožení.

Koho budu preferovat stále nevím

Vraťme se do doby, kdy si ještě nikdo nedokázal představit, že se sezóna přeruší. Jak probíhala zimní příprava? V jakém týmu jste se připravoval?
Zimní příprava byla jako poslední dva roky stejná, dva tréninky na Kertu a dva až tři s klukama v Hostivaři. Většina tréninků byla zaměřena hlavně na nohy a rychlé starty, což mě zrovna baví, takže jsem byl spokojený, ale po třech stejných trénincích to už bylo dost znát. 


Pokud se hokejbalové soutěže opět rozběhnou, tak se bude určitě hodně zápasů krýt. Jakou soutěž budete podle všeho preferovat?
Tuhle otázku už řeším docela dlouho. S oběma trenéry už jsem mluvil a nejen jednou. Snažil jsem se rozhodnout už několikrát, ale zatím jsem ještě neřekl, kde nakonec budu. Spíš počkám, jak se mi „třeba“ bude dařit, jestli ještě v letošní sezóně budeme hrát…



Samostatné tréninky mě nebaví

Přeci jenom můžete bojovat hned na třech frontách. Jak se připravujete v současné chvíli, která panuje ve sportovním světě?
V tuhle chvíli už je to celkem nuda. Moc mě nebaví vlastní tréninky, rád si vždy u toho s někým pokecám a zasměju. Dokud nezavedli úplnou karanténu, tak jsme chodili s lidmi z Hostivaře na fotbálek, ale teď už nesmíme ani to. V tuto chvíli mohu už jen chodit běhat nebo do posilovny v domě, ale to už není ono. 


Je těžké se připravovat individuálně bez svých spoluhráčů?
Jak říkám, samostatné tréninky mě moc neberou, ale naštěstí doteď jsem trénoval s kamarádem z pozemního hokeje, který má stejnou situaci, jak se soutěží, tak s mistrovstvím světa. A do této chvíle to bylo velmi poctivé bych řekl. 


Mistrovství světa juniorů do 18 a 20 let ještě zrušeno nebylo a doufejme, že ani nebude. Jak se připravujete na vrchol této sezóny?
Tak snažím se připravovat, ale teď už mi zbývá jen posilování a běhání, ostatní aktivity nejsou už moc možné. Takže na některých dalších aspektech budu muset zabrat, až budu moct jít zase normálně ven. 



Poslední akcí, na které se širší kádr národního týmu do 20 let představil, bylo soustředění v Plzni na začátku února.

Kratší systém play off by mohla být cesta

Jaký je Váš názor na současnou situaci? Myslíte, že by bylo rozumné celou sezónu zrušit, jako tomu je například v ledním hokeji?
Je to těžké rozhodnutí, vždy bude někdo stát za Vámi nebo proti, i kdybychom se snažili sebelíp rozhodnout. Určitě nejsem pro úplný konec sezóny v tuto chvíli. Počkal bych ještě tak 14 dní a pokud by se to zlepšilo, tak by mohl být řešením nějaký kratší systém play off. Pokud by se vyvíjely prognózy, jak mají, tak asi nebude nic jiného možné než ukončit sezónu, jelikož by to zasahovalo do příprav na mistrovství světa a většina hráčů by tam tak nebyla a na vrcholnou akci bez pořádné přípravy nejde jet, ale uvidíme časem, jak se to bude vyvíjet dál.