Reprezentace

Udělám maximum, abych znovu oblékl reprezentační dres! Hlásí před Markmed Cupem Zajíček

Českou hokejbalovou reprezentaci mužů čeká příští víkend 11. – 13.2. mezinárodní turnaj Markmed Cup, kde už se bude krystalizovat užší výběr pro Mistrovství světa v Kanadě. V nominaci na plzeňský turnaj je i pardubický obránce a kapitán juniorských mistrů světa U20 z roku 2018 Tomáš Zajíček.

Účast na MS je blízko

Tomáši, objevil jste se v nominaci na únorový turnaj Markmed Cup v Plzni, co to pro Vás znamená?

Znamená to pro mě hodně. Jsem rád, že se mohu poprat o konečnou nominaci na MS a zároveň to bude skvělá příprava na začátek jarní části Extraligy. Doufám, že se ukážu trenérům v dobrém světle a bude se mi na kempu dařit.

Cítíte, že nominace na kanadské Mistrovství světa je už blízko?

Samozřejmě. Vzhledem k tomu, že nominace se musí uzavřít dříve než za normálních okolností, tak únorové soustředění bude stěžejní pro konečný výběr. Proto doufám, že na kempu i v jarní části Extraligy se mi bude dařit natolik, abych v konečné nominaci nechyběl.


Neustále na očích? Výhoda

Myslíte si, že fakt, že Vás má Jiří Mašík na očích v Pardubicích, Vám může pomoct k nominaci na MS nebo možná i naopak?

Určitě je pozitivní, že mě trenér Mašík dobře zná a ví, co ode mě čekat na hřišti i mimo něj. Na druhou stranu jsme všichni z Pardubic neustále na očích a musíme podávat kvalitní výkony při každém zápase i tréninku.

Čekal jste vůbec, že byste mohl v letošní sezóně o post v mužské reprezentaci zabojovat?

Doufal jsem, že bych si mohl svými výkony říct o nominaci na první kempy a jsem velmi rád, že nyní bojuji o konečnou nominaci. Nějak jsem nad tím moc nepřemýšlel. Snažil jsem se co nejlépe hrát na klubové úrovni a nechával tomu volný průběh.


Tomáš Zajíček patří mezi nejlepší hráče Pardubic v Extralize mužů! Ve 14 duelech sice posbíral "jen 5 bodů za gól a 4 nahrávky, ale jeho devíza v obraně je jasná. Autor fotky: Josef Česák st.

Základem jsou dobré výkony na klubové úrovni

Trénujete individuálně nebo Vám stačí týmová zimní příprava?

Na jarní část se připravuji hlavně s týmem. Máme tři tréninky týdně, které jsou dost náročné, a poté jednou týdně chodím sám běhat. Raději preferuji týmovou přípravu před individuální. Rádi se vždy s kluky vidíme a tréninky mají potřebnou kvalitu a náboj.

Bude účast na MS Vaší hlavní motivací v jarní části?

Určitě to bude jedna z hlavních motivací, ale tento rok máme v Pardubicích silný tým a můžeme dojít v play off daleko. Takže základ je nejdříve odvádět dobré výkony na klubové úrovni a od toho se bude odvíjet případná nominace na MS. Samozřejmě bych rád znovu oblékl reprezentační dres a udělám pro to maximum.


Mají Pardubice nakročeno k historicky 2. klubovému titulu v nejvyšší soutěži? Letos mají opravdu silný a kompaktní tým!