Reprezentace

Reprezentace do 18 let má za sebou zimní přípravu na mistrovství světa!

Reprezentační osmnáctka se sešla na dalším soustředění v plzeňské hale v polovině ledna, kde bylo součástí i jedno přátelské utkání s plzeňskými Mečouny. O přípravě na mistrovství světa i mnoho dalšího se dočtete v rozhovoru, který nám poskytl hlavní trenér Tomáš Semera.

Hodně omluvenek, ale i nové tváře

Pane Semero, máte za sebou další kemp, co bylo jeho náplní?

Hlavní náplní byl nácvik herních situací a modelová utkání. V sobotu jsme sehráli také jedno přátelské utkání proti výběru hráčů z HBC Plzeň.

Budete konečný výběr pro mistrovství světa na Slovensku vybírat převážně z hráčů, kteří jsou pozváni na kemp, nebo máte ještě v plánu testovat širší okruh hráčů?

Na tento kemp měli přijet ostatní hráči, které jsme ještě neviděli a kteří by tak doplnili hráče z prvního výběru. Mělo přijet celkem 32 hráčů, ze kterých by již vznikal potenciální užší výběr. Bohužel byla spousta omluvenek, ale i tak jsme viděli několik nových tváří.


Hráči širšího výběru reprezentace U18 se střetli v rámci přípravy i s extraligovým týmem mužů z Plzně. 

Dospělá soutěž výhodou

Kladete důraz na to, aby reprezentanti nastupovali už v dospělých soutěžích?

To by bylo ideální. Hráči ročníku 2004/05 by však měli nastupovat minimálně v juniorské Extralize a tam dominovat. Pokud hrají v dospělých soutěžích, je to samozřejmě plus.

Vnímáte jako velkou výhodu, že se pohybujete v Extralize juniorů a můžete sledovat potencionální reprezentanty?

Trénuji juniory již nějakou dobu a většinou bývá, že pokud má hráč kvalitu, v zápase si ho všimnu. Na podzim jsem tak mohl sledovat hráče v západní skupině. Teď v jarní části uvidím hráče v nejlepších třech týmech východu. A stejně tak to mají asistenti Víťa (1. Liga mužů) s Adamem Kovaříkem (junioři ve východní skupině).


Bude mít Tomáš Semera se svými kolegy šťastnou ruku při výběru nejlepších hráčů z ČR kategorie U18 pro mistrovství světa, které se na přelomu června a července uskuteční na Slovensku v Žilině? 

Kdo by nechtěl titul

Je těžké skloubit reprezentační přípravu a zimní přípravu plzeňských juniorů?

Nevidím v tom žádný problém. Problém je s covidem, který nám to neustále znepříjemňuje.

V Extralize juniorů jste na druhém místě s velkým náskokem. Je cílem pro jarní část jedině titul?

Jdeme krok za krokem a uvidíme, jak to dopadne (úsměv). Ale kdo by titul nechtěl, že?