Zahraničí

Do Plzně míří úřadující mistři světa! Jak se na Markmed Cup těší stálice slovenské reprezentace Rampáček?

Plzeňský Markmed Cup je velkou přípravnou akcí před MS v kanadském Montrealu. Do Plzně na poslední chvíli nedorazí Švýcarsko, které bylo nahrazeno týmem českých hráčů U23. Na západ Čech také dorazí mistři světa ze Slovenska! V nominaci nechybí ostřílený Milan Rampáček! S čím na turnaj Slováci jedou?

Bojuje se o místenky na MS, takže se bude na co dívat

Milane, se slovenským výběrem se zúčastníte plzeňského Markmed Cupu. Jak se na „mezinárodní“ konfrontaci těšíte?

Já osobně velmi a myslím, že i ostatní. Zápasy v Plzni měly vždy vysokou úroveň a bojuje se o místenky na MS, takže se bude na co dívat.

Vy na kanadském MS budete již popáté obhajovat mistrovský titul. Jak složité a těžké bylo světový titul obhájit čtyřikrát za sebou?

Každý šampionát byl jiný, každý něčím specifický a vždy je to velmi vyrovnané. Musíte mít i trochu štěstí. Možná rozdíl byl v tom, že jsme měli asi lepší brankáře a ti byli rozdíloví, ať už Stano Petrík anebo Paťo Polc. To bylo to, co nás vždy dovedlo k titulu.

Autor fotky: Vlado Miček. Milan Rampáček (vlevo) s Jaroslavem Martinusíkem budou již popáté útočit na titul mistrů světa. Podaří se jim titul opět obhájit?

Já osobně vždy proti české repre zjistím, jak jsem na tom herně

Před MS musí přijít i dobrá příprava? Myslíte si, že vám plzeňský turnaj může nabídnout dobrou zápasovou průpravu?

Určitě. Já osobně vždy proti české repre zjistím, jak jsem na tom herně nebo kondičně. Máte skvělé hokejbalisty, patříte mezi světovou špičku a tato konfrontace mě baví.

Na turnaji místo Švýcarska vyzvete mladé hráče České republiky do 23 let. Co očekáváte od tohoto zápasu?

Bude běhavý, to už teď vím, bude jen na nás, co jim dovolíme. A je to i pro ně motivace porazit nás a ukázat, že do budoucna chtějí být v seniorské reprezentaci konkurenceschopní.

Autor fotky: Vlado Miček. Milan Rampáček (vlevo), Rado Smetana (uprostřed) a Jaroslav Martinusík (vpravo) na Slovensku vedou hokejbalové kempy pro mládež!

Na zápasy proti Česku nezapomínáte

S čím do Plzně pojedete? Na co se jako tým budete chtít zaměřovat a na čem chcete zapracovat před MS?

To je spíše otázka na trenéry, jakou taktiku zvolí, ale myslím, že tam bude asi tak 80 % kluků, co pojedou do Kanady.

Také vyzvete českou reprezentaci. Jaké pro Vás obecně jsou zápasy proti Čechům?

Já se na ně vždy těším. Má to vše, co má mít vrcholový hokejbal. Náboj, tempo, kvalitu a emoce, které k těmto zápasům patří. Na zápasy proti Česku nezapomínáte a musíte do nich dát všechno, jinak neuspějete.

Je to asi jasné, ale stejně se zeptám. Na příštím MS budete chtít určitě další titul, a to pátý. Co pro to uděláte?

Každý sportovec, aspoň já to tak beru, usiluje o vítězství a tituly. Vzpomíná se na vítěze, a proto každý vše pro to, aby uspěl. My jako Slovensko s pokorou každý jeden zápas odmakáme a nedáme nikomu nic zadarmo. A na konci uvidíme, jestli jsme tomu dali všechno, ale já věřím, že to tak vezmou i ostatní a půjde to.