CROSSDOCK Extraliga

Jsou Mečouni připraveni bojovat o postup do play off? Je to pro nás jasný cíl, hlásí Ondřej Malý

Plzeň nezažila nejlepší podzim, ale Západočeši nevěší hlavy a hledí vpřed. Jak se přes zimu Mečouni připravovali a jak moc jsou namotivováni na jarní boje? Mrzelo by tahouna Plzně Ondřeje Malého, kdyby jeho tým chyběl ve vyřazovacích bojích Extraligy? Kde budou muset Mečouni zabrat?

Hodně se pracovalo na herních činnostech

Ondřeji, jak si zatím užíváte zimní přestávku, která se chýlí ke konci? Jak moc se těšíte na hokejbal?

Zimní pauza je vždy příjemná. Člověk zregeneruje, je s rodinou, může se věnovat zimním koníčkům, na které jindy není čas.

Určitě jste přes zimu hodili nepovedený podzim za hlavu a teď se soustředíte na jaro. Jaké cíle si na sebe budete klást?

Já se budu snažit co nejvíce pomoci týmu. Jelikož po podzimu nepanovala v šatně dobrá nálada, chceme všichni začít od nuly a zase sbírat body.

Přes zimu jste jistě pilovali takovou formu, abyste mohli zabojovat o play off. Jak u vás probíhala tato příprava? Byla spíše kondiční, nebo jste využívali halu?

Letošní příprava byla celá v naší hale a hlavně s hokejkami a výstrojí. Hodně se pracovalo na herních činnostech a také hře samotné. Věřím, že tato výhoda bude vidět a nebude nám souhra a klid na míčku v prvních zápasech drhnout.


Ondřej Malý (vpravo) vyhlíží ostrý nedělní start proti Karviné! V 8 podzimních duelech vstřelil 4 góly a přidal 3 nahrávky. Jak se mu povede na jaře? Autor fotky: Milan Podpera.

Zisk bodů doma bude správným impulsem!

Vždy jste patřil k tahounům Plzně i v kanadských statistikách. Teď máte 7 bodů z 8 zápasů. To u Vás není zvykem. Kam se vytratila Vaše forma?

Já obecně zase tolik bodů nesbíral, i když jich bylo jistě více. Na podzim jsem musel, ze zdravotních důvodů, několik zápasů vynechat, herní pohoda se vytratila spolu s výsledky celého týmu. Ovšem v jiných zápasech to nebylo špatné a od toho se chceme všichni odrazit.

Máte dva zápasy k dobru, kterých by bylo dobré využít. Nemyslíte? Jak těžké bude se dostat do postupové „osmičky“?

O odložených zápasech samozřejmě víme, ale budou ohromně těžké. Play off je pro nás jasný cíl pro jarní část. Začínáme několika zápasy doma, kde bychom měli získávat body. To když se nám povede, bude to ten správný impuls do dalších bojů.


Příprava s Kert Parkem? Můžeme porazit každého

Co budete muset zlepšit, abyste na jaře začali získávat body? Jistě by vás hodně mrzelo, kdybyste v play off chyběli...

To je jasné, že by nás to mrzelo. Celý tým je ohromně mladý, ale když se všichni budou držet herního plánu, nebudeme vymýšlet zbytečné chyby a bude tam chuť a plné nasazení, věřím, že jsme schopni tu osmičku udělat.

Již 20. února vás doma vyzve Karviná, poté narazíte na Kert Park. Jak těžké to budou zápasy? Jak vyzrát na tyto silné soupeře po tak dlouhé pauze?

Jak jsem již říkal, my jsme v herní praxi celou přípravu, tak doufám, že začneme hned sbírat body. S Kertem jsme navíc odehráli jedno přátelské utkání, které se nám, hlavně v druhé půli zápasu, herně i výsledkově vydařilo. Nemá cenu jedno utkání výrazněji přeceňovat, ale ukázali jsme si, že můžeme porazit každého a od toho by se měl nastavit přístup ke každému utkání v našich hlavách.