Reprezentace

V reprezentaci mužů se na plzeňském turnaji ukázal devatenáctiletý junior Jan Čejka!

Mezi mužské reprezentanty nakoukl také talentovaný junior Jan Čejka, který během uplynulého mezinárodního turnaje okusil mužský hokejbal světového formátu. Jaká to pro tohoto borce byla zkušenost? Jak celkově hodnotí vystoupení českého celku na turnaji? Šance na seniorské MS rozhodně má!

Všechny zápasy byly ve velkém tempu

Honzo, byl jste jako „nováček“ nominován na mezinárodní turnaj seniorských reprezentací. Překvapila Vás tato pozvánka?

Samozřejmě mě nominace překvapila. Soustředění bylo skoro poslední před mistrovstvím světa a jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit a zabojovat o místo v nominaci.

Soustředění bylo zaměřeno na herní praxi, a to v podobě mezinárodního turnaje Markmed Cup. Jak jste si turnaj užil?

Turnaj jsem si užil moc, jak už na hřišti, tak i mimo něj. Všechny zápasy byly ve velkém tempu a určitě nám to ukázalo, na čem ještě musíme zapracovat. Parta v reprezentaci je skvělá, takže ani mimo hřiště jsem se nenudil.

Měl jste tudíž možnost zažít, jaké to je hrát proti úřadujícím mistrům světa či proti českému výběru U23, kde hráli Vaši spoluhráči z předešlé juniorské reprezentace. Jak náročné to bylo?

Všechny zápasy byly velmi náročné po fyzické stránce. Samozřejmě v ranních zápasech jste si té fyzické náročnosti moc nevšímali, ale v odpoledních duelech to bylo už více znát.


Devatenáctiletý junior spadající do reprezentační kategorie U20 se na Markmed Cupu blýskl krásnými kousky v nájezdech! Autor fotky: Kristýna Butašová.

Proměňování šancí. To jsou hlavní problémy

Co Vám tato zkušenost ukázala? Vidíte na sobě nějaké nedostatky, které byste měl ještě dopilovat?

Ukázalo mi to spoustu nedostatků, na které se musím zaměřit jak na tréninku, tak i mimo něj. Hlavně co se to týká řešení různých situací a střelby.

Na turnaji jste porazili jak Slováky, tak výběr U23 a celkově jste skončili na 1. místě. Byl to cíl turnaje?

Cíl to určitě byl, ale ne ten hlavní. Trenéři nám hlavně kladli na srdce tlačení se do předbrankového prostoru a proměňování šancí. To jsou hlavní problémy, které poslední roky reprezentaci trápí.


Motivace do dalších tréninků

Co tato akce ukázala trenérům i hráčům před nadcházejícím mistrovstvím světa v Kanadě? Sníte o tom, že byste již letos mezi seniory nastoupil na této světové akci?

Určitě to ukázalo nějaké předběžné složení lajn, jak jsou hráči na tom kondičně a které hráče mohou trenéři použít i na jiných postech, než jsou zvyklí ve svých klubech. Spíše než sen je to motivace do dalších tréninků, abych se pořád zlepšoval a měl větší šanci se do konečné nominace probojovat.

Jak silný tým se z pohledu Čechů v Plzni sešel? Myslíte si, že bude naše reprezentace připravena na kanadské MS?

Myslím si, že se tým ukázal v dobrém světle, přestože chybělo pořád dost hráčů, kteří bojují o konečnou nominaci. Je samozřejmostí, že reprezentace pojede bojovat o nejvyšší příčky do Kanady a věřím, že po dlouhé odmlce to konečně vyjde.

>>SESTŘIHY VŠECH ZÁPASŮ MARKMED CUPU ZDE<<