Ženy

Obhájit loňský titul nebude vůbec snadné, uvědomuje si hráčka Prachatic Krásová

Na druhém místě tabulky Ligy žen přezimovaly hráčky Prachatic. Na první Českou Třebovou ztrácejí pět bodů. Právě tento celek bude pravděpodobně nejtěžším soupeřem pro všechny, kteří se budou chtít letos poprat o medaile. Michaela Krásová si uvědomuje, že boj o titul bude těžký.

Náš tým jde stále kupředu

„Na podzim jsme si v soutěži vedly řekla bych dobře. Začaly jsme dvěma výhrami, přičemž jsme nedostaly jediný gól. Ve třetím zápase prvního hracího dne jsme malinko podcenily soupeřky a prohrály jsme o jediný gól. V dalších zápasech jsme si ale vedly skvěle a ze šesti zápasů jsme prohrály jen jediný, a to na nájezdy s Pardubicemi,“ může být spokojená útočnice Prachatic.

„V posledních letech jsme se hodně zlepšily, celkově na sobě každá z nás pracuje a náš tým jde stále kupředu. Občas máme nějaké slabší chvilky, buď nám naší chybou propadne míček do obranného pásma, nebo se snažíme zbytečně moc kombinovat. Ale bezchybná hra snad ani neexistuje,“ přiznala se smíchem.

Michaela Krásová vede kanadské bodování Ligy žen s jednadvaceti body. „Se svými výkony jsem docela spokojená, ale pořád je co zlepšovat. Statistiky jsou pro mě jen příjemný bonus, jelikož tolik gólů bych nikdy nevstřelila bez skvělých spoluhráček kolem sebe. Přes zimu jsme pracovaly každá na sobě. Občas jsem si šla zaběhat, také jsem jezdila alespoň 3x týdně na hokej. Samozřejmě přes Vánoce jsem trávila čas s rodinou.“


Mým cílem je dostat se na MS do Kanady

„Očekávám, že budeme pokračovat ve skvěle rozehrané sezóně. Nejtěžším soupeřem pro nás bude Česká Třebová, která je momentálně v tabulce před námi a na podzim neztratila jediný bod. Pokud ale budeme hrát tak, jak nejlépe dovedeme, mohly bychom tento těžký zápas s nimi vyhrát. V jarní části se budeme snažit pokračovat jako na podzim a obhájit loňský titul, což nebude vůbec snadné,“ je si vědoma Krásová.

„Mým osobním cílem je dostat se na letošní Mistrovství světa žen do Kanady, ale nebude to jednoduché. V ČR je spousta šikovných žen i holek, které mají velikou šanci se v nominaci do Kanady objevit. Samozřejmě by mě to ohromně potěšilo a byla by to pro mě nová zkušenost,“ netají se svým snem teprve šestnáctiletá hokejbalistka.


Hokejbalistky z jižních Čech patří mezi nejlepší v republice, což potvrzují i v letošním ročníku Ligy žen. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 


Michaela Krasová v dresu mateřského Suchdola. V letošním ročníku Ligy žen získala v 9 zápasech 21 kanadských bodů za 13 gólů a 8 asistencí! Je tak aktuálně nejproduktivnější hráčkou a nejlepší střelkyní Ligy žen 2021/22 v pouhých  16 letech! Autor fotky: Martin Halíř.