CROSSDOCK Extraliga

Jarní část Extraligy začíná! Čekají nás dvě vyrovnaná utkání, je přesvědčen Jan Kaluža

A je to tady! Jarní část Extraligy startuje již tento víkend a Karvinou čeká hned důležité dvoukolo, které může hodně napovědět o postupujících do play off. Zkušený hokejbalista Jan Kaluža se rozpovídal o plánech karvinských hokejbalistů.

Zimní příprava mimo Karvinou

Honzo, čekají vás úvodní zápasy jarní části a hned dvoukolo, co očekáváte od výjezdu na západ Čech?

Očekávám dvě velmi vyrovnaná utkání. Navíc hodně důležitá. S oběma týmy jsme sousedé v tabulce, takže půjde o hodně. Oba týmy mají halu, což jim dělá jistou výhodu, že mohly trénovat celou zimu s hokejkami.

Jak probíhala zimní příprava v Karviné, jste spokojeni s průběhem?

Abych byl upřímný, tak nevím (smích). Karvinou nemám zrovna blízko od domu, takže trénuji buď sám nebo s kluky v Sudoměřicích nebo Hodoníně. Ale věřím, že kluci makali jako vždy, abychom na jaro posbírali co nejvíce bodů a vytvořili si co nejlepší umístění pro play off.

Situace kolem postupové osmičky je hodně zamotaná, co myslíte, že bude rozhodovat o postupu?

V prvním případě určitě zimní příprava. A dále už záleží na okolnostech, jaká bude forma nebo jak se tým sejde. Bohužel nejsme profi sport, a tak záleží i na pracovních povinnostech. Věřím, že na každý zápas se sejdeme v co nejlepší sestavě, porveme se o každý bod a play off si zahrajeme.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.CZ<<


Konečně bych chtěl medaili

Vás čekají ještě zápasy k dobru, které vám mohou výrazně pomoci do play off, myslíte si, že jste ve velké výhodě např. oproti Dobřanům, Hostivaři či Hradci?

Určitá výhoda to je, ale záleží, jak ty dohrávky zvládneme. Každý zápas je jiný a začíná se vždy za stavu 0:0. Myslím, že v sázce je hodně a každý tým si chce play off zahrát. První zápasy nás čekají hned o tomto víkendu, a to už může hodně napovědět.

S jakým závěrem sezóny byste byl Vy konkrétně spokojen?

Chtěl bych po těch letech konečně medaili z Extraligy (smích). V Karviné je velmi kvalitní tým. Hodně bodů jsme poztráceli zbytečně až v závěrech utkání. Myslím, že když na tom zapracujeme a půjdeme krůček po krůčku, můžeme to dotáhnout daleko.