CROSSDOCK Extraliga

Úspěšná západočeská mise: Karviná vstoupila do jarní části Extraligy mužů dvěma výhrami!

Během třetího únorového víkendu se odehrály dva zápasy, a v obou se představila Karviná. Ta se vydala do západních Čech, ve kterých se představila nejprve na hřišti Dobřan a o den později v Plzni. Inkasovala pouze dvě branky a odvezla si plný počet šesti bodů.


První branka utkání padla až v polovině zápasu, kdy se jako první za hosty prosadil Martin Pala. Na jeho zásah zareagoval domácí Jan Kovářík, jednalo se však o jediný gól Dobřan. Po dvou třetinách bylo sice skóre vyrovnané, ale v závěrečné části udeřila Karviná. Postupně přidala tři zásahy do černého, a nakonec si došla pro hladkou výhru. Dobřany sice vyslaly na bránu hned sedmatřicet střel, ale skoro se všemi si dokázal poradil Jan Šimara.


Také ve druhém zápase víkendu šla Karviná jako první do vedení. Zkraje jedenácté minuty se prosadil Michal Tóth, na kterého na začátku druhé třetiny navázal Jan Diviš. Plzni se velmi rychle povedlo využít přesilovou hru a Jakub Vobruba snížil na rozdíl jedné branky. Další přesné zásahy už ale diváci neviděli a Karviné se podařilo těsné vedení udržet až do úplného závěru.