CROSSDOCK Extraliga

Snový víkend pro Karvinou! Šli jsme fyzicky na krev, hodnotí víkendový dvojzápas Jan Diviš

Karvinští hokejbalisté vstoupili do jarní části doslova parádně! Ze západu Čech si odvezli všechny body a upevnili si průběžnou pozici v postupové osmičce. Celý víkend zhodnotil střelec vítězného gólu z nedělního utkání proti Plzni Jan Diviš.

Situace si stěžujeme oslabeními

Honzo, pro Karvinou super start jarní části, čekali jste plný bodový zisk ze západu Čech?

Člověk nemůže přemýšlet, jestli čeká nějaký počet bodů. Jde se od zápasu k zápasu. Úvodní buly je vždy za stavu 0:0 a my se pokaždé snažíme do zápasu vstoupit naplno a jít si pro vítězství, jako všechny týmy. Pro nás je asi největší zisk tří bodů z Plzně, kde Karviná snad ještě nikdy v základní hrací době nevyhrála. Takže je pravdou, že 6 bodů je velice vítaných a výrazně nám to pomůže při bojích o místa v play off.

V prvním zápase jste po vyrovnaných dvou třetinách v Dobřanech rozhodli až v poslední části utkání, takže dobrá fyzička a kvalitní zimní příprava? Nebo co stálo za úspěchem sobotního střetnutí?

První třetina byla hodně trpělivá, spousta náběhů bez balónků a čekání na chybu soupeře z obou stran. Ve druhé třetině jsme si šli klasicky pro spoustu vyloučení, jak je u nás v Karviné zvykem. Přečkali jsme druhou třetinu, ve které jsme byli opticky sice horší, ale vzhledem k oslabením se není čemu divit. Poté nás výborný nástup do třetí třetiny katapultoval směrem k vítězství, a to jsme si už dokázali pohlídat. Myslím si, že vzhledem k soupeřům a počtu oslabení jsme se přesvědčili, že máme za sebou kvalitní zimní přípravu. Dobřany i Plzeň jsou týmy, které mají dobrý pohyb po palubovce, a i vzhledem k odbráněným oslabením jsme šli fyzicky na krev.

V neděli jste si vyšlápli i na Mečouny z Plzně, kde padlo minimum branek, jak těžké bylo udržet vedení po většinu zápasu?

Tady jde většina chvály za Šimim (brankářská posila Jan Šimara - pozn. red.). Zavřel pomyslná dvířka a jak v sobotu, tak v neděli předvedl vynikající výkon. Nejvíce to jde vidět v našich oslabeních, kdy je pro nás složité vypořádat se s odrazy od plexiskel, na které nejsme zvyklí. Jako vždy si stěžujeme herní situace skrze naše vylučování. Myslím si, že někteří hráči v týmu pak mají na konci zápasu více střídání odehráno ve čtyřech než při hře pět proti pěti.


Jan Diviš vstřelil vítězný gól v utkání proti Plzni. Karviná si tak upevnila průběžnou pozici na 7. místě a již tento víkend může směřovat klidně i výš! Autor fotky: Milan Podpera.

Teď potvrdit dobré výkony

Vy jste si připsal vítěznou branku v Plzni, jak celá situace proběhla?

V rohu obraného pásma jsme vybojovali balónek, který proskákal pomalu až k naší modré čáře. Tam si jej vzal na hůl Palič (Martin Pala) a výborně našel Rosiho (Lumír Rosůlek) před druhou modrou čarou. Mně už pak stačilo pouze běžet 50 metrů z našeho rohu až před soupeřovu bránu, kde mě Rosi našel a naštěstí mi to sjelo z hole a došouralo se do brány. S těmito dvěma borci stačí být ve správný čas na správném místě a hokejbal je pak zábava.

Tyto dvě výhry vás katapultovaly do postupové osmičky, jak byly tyto dvě výhry důležité po psychické stránce do zbytku základní části?

Tento víkend byl pro nás velmi důležitý. Být po tomhle víkendu úplně bez bodu by bylo velmi psychicky náročné a čekalo by nás extrémně těžké jaro. Nyní je potřeba stále potvrzovat naše dosavadní dobré výkony.