CROSSDOCK Extraliga

Pro postup do play off budou rozhodující úvodní zápasy jara, má jasno hostivařský Marek Hroch

Boj o postupovou osmičku slibuje dramatickou zápletku a jedním z hlavních aktérů bude jistě Hostivař, která vstoupí do jarní části duelem proti letohradským Jelenům. Jak důležitý bude start jara nám přiblíží nejlepší nahrávač Hostivaře Marek Hroch.

Věřím ve vítězný vstup

Marku, hned na úvod vás čekají letohradští Jeleni, co očekáváte od zápasu?

Očekávám dost podobný zápas, jako jsme s nimi hráli na podzim. Podobně jako my má Letohrad ve svém kádru spoustu mladých kluků. Je to běhavý tým, který dokáže být velice nebezpečný v koncovce a dává spoustu gólů. My se musíme soustředit na zlepšení obranné činnosti, být silní vzadu a efektivní v útočném pásmu. Já osobně pevně věřím ve vítězný vstup do jarní části.

Jak probíhala zimní příprava v Hostivaři, co vše bylo náplní?

Zimní přípravu jsme zahájili na hřišti „turnájkem“ tři na tři. Následně jsme hokejky na chvíli odložili a přešli na přípravu kondiční v podobě běhání a posilovny. Teď už zase trénujeme na hřišti, čekají nás v následujících dnech nějaké přípravné zápasy, tak doufám, že budeme na jarní část řádně připraveni.


Marek Hroch (vpravo) odehrál v 18 letech všech 14 podzimních zápasů za Hostivař, v nichž získal 11 kanadských bodů. Bude se mu dařit i v jarní části? Autor fotky: Roman Schauer.

Tolik bodů? To jsem nečekal

Situace kolem postupové osmičky je hodně zamotaná, co myslíte, že bude rozhodovat o postupu?

Myslím, že důležité budou právě ty první zápasy jara. Pro sebevědomí týmu udělá strašně moc, když po nějaké době bez hraní celek nakročí do nové části vítězně. Chcete pak na to navázat a víte, že nemusíte nic nějak extra měnit, když to v prvním zápase klape. Vzhledem k naší současné pozici v tabulce to pro nás platí dvojnásob. Když se nám podaří ovládnout ta úvodní utkání, bude naše herní pohoda stoupat přiměřeně s naší nadějí na postup do play off.

Vy jste ještě jako náctiletý nejlepší nahrávačem svého týmu, čekal jste před sezónou, že budete takhle vysoko v individuálních statistikách?

Abych byl upřímný, tak úplně nečekal. Minulou sezónu se mi bodové nedařilo, letos ale dostávám více prostoru na hřišti a i díky tomu si víc věřím. Většinu zápasů jsem taky hrál v lajně se Samem Kucharčíkem, takže asi chápete, že když máte po boku kluka, který vede tabulku střelců, ty asistence se sbírají lépe. Obecně ale cítím, že takové pravidelné bodování jsem potřeboval, dodalo mi to klid a myslím, že i dost posunulo dopředu.

Více utkání jste odehrál v Extralize mužů než v juniorské kategorii, je tedy mužská kategorie prioritou?

Ve všech klubech by tomu mělo být tak, že A tým je prioritou. V Hostivaři to tak nastavené máme. Je nás víc juniorů, co trénují a pravidelně hrají za áčko. Za juniorku můžeme hrát jen v případě, že se to nekříží s Extraligou, takže logicky těch mládežnických utkání moc nestíháme. To nás trošku mrzí, protože v té soutěži máme velké ambice a chceme pomoct, jak jen to jde, takže doufáme, že ten jarní kalendář bude v tomto ohledu trošku milosrdnější.