CROSSDOCK Extraliga

Následující zápasy rozhodnou o celé jarní části, má jasno Jaroslav Pátek z KOVA

V nepříliš dobré situaci se nacházejí hokejbalisté pražského KOVA. Po podzimní části se krčí na posledním místě tabulky a musí zabrat, aby zachránili extraligovou příslušnost. Velkým krokem k záchraně má být dvoukolo hned na úvod jara. Útočník Jaroslav Pátek popisuje šance Pražanů.

Čekám neohrabanou bitvu

Čekají vás dva důležité duely hned na úvod jara, jak moc důležitý bude následující víkend pro udržení v soutěži?

Tak ty zápasy vlastně rozhodnou o celé jarní části. Buď se budeme moci rovnou připravovat na play down nebo se přiblížíme postupovým příčkám a na jaře budeme mít o co hrát. Snad si vybereme štěstí, které jsme proti těmto soupeřům na podzim rozhodně neměli.

Nejdříve přivítáte na domácím hřišti Karvinou a o den později jedete do Ústí nad Labem, jaké očekáváte zápasy? Myslíte si, že budou typově podobné?

Oba jsou to kvalitní mančafty, které mají typově silné hráče, ale zároveň tam mají i šikovné kluky. Je to s nimi řežba, kterou člověk cítí ještě týden poté. Osobně jsou to moji nejméně oblíbení soupeři. Navíc po zimní přípravě očekávám neohrabanou bitvu plnou nepřesností, kde vyhraje ten, co to bude chtít více. O pohledný hokejbal rozhodně nepůjde.


Povede se pražskému KOVU zachránit v jarní části sezónu? Jaroslav Pátek (čtvrtý zleva) věří, že ano. Pátek získal ve 12 odehraných zápasech 5 kanadských bodů za 2 góly a 3 nahrávky. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Záchrana formou play off? Ideální

Pokud by se podařilo získat plný počet bodů, byl by to velký krok k záchraně, ale také přiblížení na dostřel postupové osmičce. Ubírají se vaše zraky spíše k boji o záchranu nebo chcete na jaře vyletět až do top osmičky?

Jak už jsem říkal. Tento víkend rozhodne o celé jarní části pro nás. Máme hrozně mladý tým a hrát s tak nezkušeným týmem play down by nebylo ideální. Takže určitě upřednostňujeme záchranu formou postupu do play off (smích).

Jak probíhala zimní příprava, na co jste se hlavně zaměřili?

Nic zajímavého. Klasicky, třikrát týdně ovál a tělocvična. Někteří hráči chodíme individuálně ke kondičnímu trenérovi Petru Adamovi. Měli jsme odjet na soustředění na Vysočinu, ale začal nás těsně před ním sekat covid, takže to vedení raději odpískalo.

Po neúspěšném podzimu asi nebyla nálada v týmu moc úsměvná, jak to teď vypadá v kabině, je cítit odhodlání?

Tak popravdě, už se v tomhle „bahně“ plácáme fakt dlouho, takže nálada určitě dobrá není. Nemyslím si, že v týmu není jediný hráč, který by nechtěl hrát play off nebo minimálně Extraligu zachránit. Ale musíme to ukázat na hřišti. Je to sice „fráze“, ale teď musíme být opravdu jeden tým a bojovat jeden za druhého.