CROSSDOCK Extraliga

Letohrad jde do boje o důležité body! Musíme se srovnat v hlavě, zdůrazňuje Hubálek

Letohradští Jeleni nevstoupili do jarní části Extraligy úspěšně. S Hostivaří totiž prohráli 2:7. Teď začíná opravdová stíhací jízda o play-off. Jak se bude snažit Ondřej Hubálek pomoci svému týmu, aby se udržel v postupové osmičce? Co se stalo na Hostivaři?

Rozhodující byla koncovka

Ondřeji, vstup do jarní části se Vám příliš nepovedl. Na Hostivaři jste prohráli 2:7. Kde se stala chyba?

Řekl bych, že ta hlavní chyba přišla hned na začátku zápasu v první třetině, kdy jsme se zbytečně nechali rozhodit deštěm a kluzkým povrchem, na kterém se hrálo. Soupeř toho využil a zajistil si komfortní náskok 3:0. Dalším faktorem, který rozhodoval, byla koncovka a proměňování šancí. V tomhle ohledu nás Hostivař naprosto přejela.

Dostali jste poměrně hodně branek. Čím to bylo? Na čem byste měli zapracovat?

Nehráli jsme dobře do obrany a ani gólmanovi jsme moc nepomohli. Nefungovalo vůbec přebírání hráčů v obranné třetině, z čehož plynula většina inkasovaných gólů.

Teď vás na domácím hřišti čeká ústecká Elba, se kterou bojujete o lepší postavení. Tři body do tabulky by se jistě hodily...

Ze zápasu s Elbou si chceme určitě odnést 3 body. Potřebujeme se oklepat po debaklu na Hostivaři a nastartovat se do jarní části, kde budeme bojovat o play off. Zápasů už moc nebude a každý bod je pro nás důležitý.


Postup do play off? Nebude to jednoduché

Teď máte bohužel jenom 4 body náskok na osmou Hostivař. Není to pro Vás frustrující?

Určitě jsme si všichni představovali úplně jiný vstup do jarní části, ale musíme to hodit za hlavu a makat dál.

V ALPA Českém poháru jste postoupili ze 4. kola, kde jste porazili prvoligovou Kometu. To byla opravdová přestřelka. Jaký to byl pro vás zápas?

Je pravda, že o góly nebyla nouze. Pro oko diváka to byl zajisté zajímavý zápas. Ačkoliv jsme vyhráli, tak trenéři s výkonem rozhodně spokojeni nebyli. Dělali jsme školácké chyby a celkově náš herní projev nebyl takový, jakým bychom se chtěli prezentovat.

Jak těžké bude na jaře se udržet v postupové osmičce? Myslíte si, že to zvládnete?

Nebude to pro nás nic lehkého. Nečekají nás jednoduché zápasy, ale věřím, že když si to srovnáme všichni v hlavě a zlepšíme koncovku, tak se do play off dostaneme.