CROSSDOCK Extraliga

Zlomovým momentem utkání bylo ubráněné dvojnásobné oslabení, hodnotí šlágr proti Pardubicím Leoš Gerlich

Ve šlágru 15. extraligového kola porazili mostečtí hokejbalisté Pardubice v poměru 4:2. Hlavním strůjcem vítězství byl mostecký brankář Leoš Gerlich, který shrnul tento důležitý duel.

Na počtu střel nezáleží

Leoši, ve šlágru kola jste přehráli Pardubice, jak byste popsal tento zápas z brankoviště?

Pardubice na nás hned od začátku vlétly. Měly pár šancí, které naštěstí neproměnily. Postupem času jsme si začali zvykat na vysoké tempo a přinášet do hry naše přednosti, což nám pomohlo. Občas se ve hře objevily nepřesnosti. To je ale při prvním utkání po delší pauze normální. Celkově to byl zápas ve velké rychlosti plný osobních soubojů.

První třetina byla bezbranková, co se dělo u vás v šatně před druhou částí?

Jako vždycky jsme si řekli věci, které fungovaly a věci, které musíme změnit. Hlavně to bylo o tom, abychom se drželi naší hry, která zatím funguje a vychází nám. Zároveň jsme potřebovali eliminovat silné stránky Pardubic, ke kterým patří rychlost a dobrá kombinace.

Pardubice měly více střel, ale přesto jste zvítězili, myslíte, že měli Východočeši více ze hry?

Větší počet střel byl podle mě především z důvodu počtu oslabení, kterých jsme hráli až moc. Jak jsem již říkal, nám utekl hlavně začátek zápasu, ale postupně se hra vyrovnávala. Hrajeme na skóre, takže na počtu střel nezáleží. Pocitově je určitě lepší, když jsme lepší tým a vyhrajeme. Nebudeme se ale zlobit, když nás budou soupeři přehrávat a my budeme pokračovat ve sbírání bodů.


Leoš Gerlich oplývá v letošním ročníku formou jako hrom! Po osmi odchytaných zápasech disponuje úspěšností zákroků 94.34%! Autor fotky: Tomáš Urban (Mostecká Vlaštovka).

Další zápas, další trénink

Obě dvě branky jste inkasovali z přesilové hry soupeře. Budete se oslabením věnovat více na tréninku?

Tohle je celkem paradox, protože Pardubice hrály přesilovku jinak, než ji hrají klasicky. A troufám si tvrdit, že jim to moc neprospělo. Při prvním gólu jsme měli smůlu, jelikož míček jsem viděl na poslední chvíli a sotva mi přešel přes pravý beton. No a k druhému gólu se raději nebudu vyjadřovat, protože to by stálo za samostatný článek. A i když nemáme pokuty za vyjadřování se k rozhodčím, tak i přesto jejich hodnocení vynechám. Každopádně jedním ze zlomových momentů celého utkání bylo naše ubráněné oslabení pět na tři. Jinak přesilovkám a oslabením se věnujeme na předzápasovém tréninku. Samozřejmě pokaždé je na čem pracovat, v čemž budeme i pokračovat.

Letošní sezóna vypadá pro Most výborně, bavíte se už v kabině o titulu? O medaili?

Podle mě jsme natolik zkušený tým, že jediné, o čem se bavíme, je další trénink a zápas. Jdeme hezky popořadě. Sezóna se může během pár zápasů kompletně otočit. Pokud nám bude přát zdraví a správně načasujeme formu, tak se může stát cokoliv. Ale jak jsem říkal, jdeme postupně a na konci sezóny uvidíme, jak se nám to povedlo.