CROSSDOCK Extraliga

Hostivař bude bojovat proti Dobřanům o postup do play off! Nejen o tom hovoří Marek Hroch

Hostivař vstoupila do jarní části Extraligy výborně. V prvním jarním duelu porazila Plzeň poměrem 3:1, čímž si zajistila další důležité body za honbou po play-off! Jaký zápas to byl podle hostivařského Marka Hrocha? Jakou mají Pražané formu a jak se chystají na Šneky? Postoupí do play-off?

Za výhru s Plzní jsme samozřejmě rádi

Marku, ve druhém jarním duelu jste porazili předposlední Plzeň 3:1. Jste za to rád? Jak náročné utkání to bylo?

Za výhru s Plzní jsme samozřejmě rádi, i když utkání to bylo takové nemastné, neslané. Mečouni nás přestříleli a měli obecně více ze hry, tudíž za kladný výsledek vděčíme především našemu gólmanovi Vencovi Štouralovi. Nehrál se úplně atraktivní hokejbal, takže si dokážu představit, že pro fanouška to asi také nebyl nijak zvlášť sportovní zážitek.

Tímto vítězstvím jste získali důležité body do tabulky, a navíc jste ukázali svou formu. Cítíte se se spoluhráči dobře? Co jste přes zimu změnili?

Myslím, že nám dost pomohlo zavedení nového herního systému a jeho pravidelný trénink. V podzimní části jsme de facto neměli nic systematického či předem určeného, čím by se celý tým řídil. O zimní pauze jsme si ukázali pár základních vzorců založení a rychlého přechodu do útoku a jak se zdá, zatím nám to svědčí. Dále je třeba brát v potaz střeleckou formu našich hlavních ofenzivních tahounů, na ni také do jisté míry spoléháme.

V tabulce okupujete 8. místo a na záda vám dýchají Šneci, kteří mají zápas k dobru. S těmi si to nejspíše rozdáte o play-off. Mrzelo by Vás, kdybyste do vyřazovací části nepostoupili?

Samozřejmě, že by nás to mrzelo. Máme jasný cíl se do play-off probojovat, musíme teď hlavně sbírat body a pokračovat v tom, co jsme v prvních dvou zápasech jara rozjeli.


Foto: HBC Hostivař. Marek Hroch je v hostivařském týmu jedním z nejlepších nahrávačů. Připíše si nějaký bod i proti Dobřanům?

Teď jsme ale tak trochu jiný tým

Zrovna s Dobřany budete hrát další kolo. Co očekáváte od tohoto důležitého zápasu, který odehrajete na venkovním hřiště? Co bude rozhodovat?

Při současném pohledu do tabulky bude pro nás zápas v Dobřanech extrémně důležitý. Letošní sezónu se nám na venkovních hřištích úplně nedaří, pouze se nám podařilo získat dva body za výhru po nájezdech v Ústí. Teď jsme ale tak trochu jiný tým, máme lepší formu, víc sebevědomí, takže nevidím důvod, proč bychom nemohli odjet z Dobřan se třemi body.

Na domácím hřišti jste však Šneky přehráli 4:1, bude to v tomto duelu stejné? Jak se na zápas připravujete?

Připravujeme se úplně stejně, jako na předchozí zápasy. Byť je to zápas důležitý, nebylo by dobré, kdybychom mu přikládali nějakou větší váhu a kvůli tomu se pak zbytečně stresovali. Je to pro nás duel, ve kterém chceme zvítězit, stejně jako v každém jiném.

Je Vám pouze 18 let a přitom jste bodovým tahounem Hostivaře. Máte na kontě 2 branky a 12 nahrávek. Jak jste se do role nahrávače dostal?

Ony by ty asistence nebyly, kdyby ti, co dostávají nahrávku, nebyli schopni dát gól. Nevím, jak jsem se do té role dostal, ale to teď rozhodně není tak důležité. Mnohem více potřebujeme, aby nám nějaká ta forma vydržela a abychom byli schopni podávat stabilní výkony, a to tedy jak individuálně, tak především týmově.