CROSSDOCK Extraliga

Věděli jsme, že to je „zápas o šest bodů“, komentuje důležité vítězství střelec hattricku Faltus

Letohradští Jeleni o víkendu vybojovali cenné body proti Ústí nad Labem, když si poradili s Elbou v poměru 7:2. Čistým hattrickem se blýskl Filip Faltus, který navíc přidal nahrávku na gól. V rozhovoru nám popsal průběh utkání a přípravy na dalšího severočeského soupeře.

Dobrý pohyb v pásmu

Filipe, o víkendu jste porazili Ústí nad Labem 7:2, odpovídá výsledek průběhu zápasu?

Řekl bych, že výsledek je pro soupeře až příliš krutý. Hlavně v přesilových hrách měl soupeř několik dalších zajímavých příležitostí, které naštěstí pro nás zůstaly nevyužity. Pro nás byl důležitý gól na 4:2, kterým jsme zápas definitivně rozlouskli, poté nám to tam již napadalo.

Ústečtí hráči dorazili v okleštěné sestavě, myslíte si, že to mělo vliv na utkání?

Před zápasem jsme věděli, že Ústí přijelo bez několika juniorů. Ale stěžejní hráči jejich týmu k nám dorazili, takže nám bylo jasné, že bez neustálého pohybu se zápas sám nevyhraje. A podle mě náš pohyb v útočném pásmu byl jednou z hlavních příčin, díky kterým jsme dovedli zápas do vítězného konce.


Filip Faltus (vpravo) táhne ve 20 letech Letohrad. V 11 odehraných zápasech nasázel 10 gólů a přidal 5 nahrávek. Autor fotky: Petra Marková.

Zisk každého bodu je velice cenný

Vám se povedlo vstřelit čistý hattrick, povedl se Vám tento kousek někdy v minulosti?

Řekl bych, že ne. Sám se nepovažuji vyloženě za střelce, každý zápas šance spíše pálím. Teď jsem byl ale rád, že mi to tam hlavně v přesilovkách napadalo a pomohl jsem týmu k důležitým bodům.

Tímto vítězstvím jste se dotáhli na Elbu a máte o zápas méně, bavili jste se o této situaci před zápasem v kabině?

Ano, říkali jsme si, že je to zápas o 6 bodů… Ještě k tomu, jak je v letošním ročníku tabulka vyrovnaná, tak je zisk každého bodu velice cenný, zvláště, když se jedná o souseda v tabulce.

O víkendu vás čeká další severočeský soupeř, co očekáváte od zápasu v Mostě?

Očekáváme velice náročný tvrdý zápas plný soubojů. Mostu se letos velice daří a v domácí hale je silný, ale věřím, že naším pohybem dokážeme soupeře více než potrápit.