CROSSDOCK Extraliga

Karviná si v Extralize mužů odvezla ze severu Čech dvě výhry, slavilo také Kladno

Dobřany i přes dobrý vstup do utkání na body nedosáhly. Těsný náskok mělo také KOVO, ale ani tento tým body nebral. To platilo i v případě Plzně, která přišla o výhru v závěru. Neblíže bodům byl v nedělním zápase Most, který vedl nad Karvinou o dva góly, ale ani on na plný počet nedosáhl.


Sobota 12. 3.

HBC Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Šíma (Špaček, Soukup), 18. Kohout (Barnošák, Kudela), 38. Kudela (Důras), 45. Hrabar (Šíma).

Střely na branku: 26:30, vyloučení: 3:7, přesilovky: 6:3, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváci: 115.

Kladenští si došli pro výhru postupnými krůčky. První branku dali v deváté minutě, kdy se poprvé dostali do vedení, které postupně navyšovali. Hradci se naopak střelecky vůbec nedařilo. I když vyslal na domácího brankáře více střel, recept na něj nenašel. Poslední zásah zaznamenali domácí v závěrečné minutě, kdy už na 4:0 zvyšoval Jiří Hrabar. Kladno si tak došlo pro jasné vítězství.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Hostivař 3:5 (2:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. V. Šlehofer (J. Štěpánek), 4. Braun (Ja. Kovařík), 44. Braun (Bárta) – 11. Vaniš (Kucharčík), 20. Malina (Čejka, Kučera), 22. Kucharčík, 33. Čejka (Krupka, Konečný), 35. Čejka (Malina).

Střely na branku: 45:25, vyloučení: 4:12, přesilovky: 9:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 2:1, diváci: 40.

Dobřany vstoupily do zápasu s Hostivaří na jedničku. Nejprve se ve třetí minutě prosadil Václav Šlehofer, na kterého o minutu později při vlastním oslabení navázal David Braun a domácí šli do dvoubrankového vedení. Hostivař se ale nenechala zaskočit, do konce první třetiny ještě snížila a následně se ujala slova. Zkraje závěrečné třetiny šli hosté do tříbrankového vedení. David Braun svým druhým gólem v oslabení snížil, ale i tak hosté výhru uhájili.

HBC Most vs. SK Hokejbal Letohrad 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Paul (Malý, Drenčko), 20. Pospíšil (Krajíček, Šimeček).

Střely na branku: 30:13, vyloučení: 6:5, přesilovky: 5:5, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváci: 39.

Diváci, kteří zavítali na utkání Mostu a Letohradu, moc gólů neviděli. Toho prvního se dočkali v osmnácté minutě, kdy se prosadil domácí Jiří Paul. Jan Pospíšil velmi rychle náskok svého celku navýšil, a nakonec se jednalo o jediné dvě branky utkání. Letohrad vystřelil na mosteckého strážce svatyně pouze třináct střel a ani jedna z nich nenašla svůj cíl. Ani domácí však nemířili přesně, a tak nakonec dvě slepené branky rozhodly celý zápas.

HC Kert Park Praha vs. HBC Pardubice 8:2 (1:0, 2:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 5. Lhota, 22. J. Kruček (Zvonek, Fejfar), 27. Vaněk (M. Kruček), 34. Plzák (Vaněk, J. Kruček), 35. Jágr (Lhota), 36. Vaněk (M. Kruček, J. Kruček), 41. Lhota (M. Kruček, Novák), 43. M. Kruček (Lhota, J. Kruček) – 19. Licek, 34. Novotný (Janeček).

Střely na branku: 28:22, vyloučení: 5:5, přesilovky: 3:3, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváci: 57.

Poprvé se do vedení dostal Kert Park v páté minutě. V prostřední části sice hosté snížili, ale vyrovnaný stav netrval dlouho. Pražský celek postupně přidal další tři branky a vytvořil si příznivé vedení. Na to ještě odpověděl hostující Ondřej Novotný, který snížil, ale Kert Park přidal další čtyři góly a o vítězi bylo rozhodnuto. Domácí dohromady vstřelili osm branek a i nadále se drží na první pozici tabulky.

HBC Plzeň vs. TJ KOVO Praha 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Hurt (Gřonka), 18. Hanuš (Roušal, Vobruba), 25. Malý (Vobruba, Roušal), 25. Kejř (Vobruba, Gřonka), 37. Kejř (Hurt), 40. Miksan (Kejř, Valenta) – 3. Bydžovský (Sitter).

Střely na branku: 36:25, vyloučení: 6:9, přesilovky: 9:6, využití přesilovek: 5:1, v oslabení: 0:0, diváci: 40.

Utkání mezi Plzní a KOVEM rozhodly přesilové hry, kterých využily týmy hned v šesti případech. Pouze jedna branka padla při vyrovnaném počtu hráčů. Jako první šli do vedení hosté, kteří se ujali náskoku hned ve třetí minutě. Plzeň však brzy srovnala a následně se již dostala do vedení. Od druhé třetiny domácí vystupňovali tempo a svému soupeři již nedovolili skórovat. KOVO tak rychlé vedení neubránilo a nezískalo žádný bod.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HbK Karviná 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 45. Smolík (Červinka, Tomáš) – 20. Pala, 36. Zaremba (Pořízek, Pala).

Střely na branku: 23:18, vyloučení: 5:7, přesilovky: 8:4, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, diváci: 91.

V úvodní patnáctiminutovce toho diváci příliš neviděli, jednalo se spíše o takový opatrný hokejbal. V osmé minutě se naskytla domácím přesilovková výhoda, kterou však nevyužili. Celkem šlo v této periodě o vyrovnaný počet střel na brankáře. Prostřední část hry už přinesla o dost zábavnější podívanou, když rozhodčí rozdali šest dvouminutových trestů. Padla i branka, a to pro hostující Karvinou, když se ve dvacáté minutě trefil Martin Pala. Na začátku třetí třetiny hosté měli možnost dohrát přesilovkou hru, která se jim naskytla v předchozí části hry, avšak z této příležitosti branka nepadla, a tak stále platilo jednobrankové vedení modrobílých. V šestatřicáté minutě navýšil skóre v přesilovce Lukáš Zaremba, když před brankou tečoval střelu Radka Pořízka. Ústečtí hráči měli před koncem možnost zahrát si dvojnásobnou přesilovku, a jedna z nich se jim podařila proměnit, když snížil na rozdíl jedné branky Michal Smolík. Na vyrovnání už zbývalo velmi málo času, a tak si Karviná připsala šestou výhru v řadě.

Neděle 13. 3.

HBC Most vs. HbK Karviná 3:4ss (2:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Krajíček (Singer, Chytrý), 9. Krajíček (Chytrý), 25. Krajíček (Novák, Pospíšil) – 9. Tóth, 42. L. Rosůlek (Kalus, Šimara), 44. L. Rosůlek (Pořízek, Diviš), rozh. náj. J. Rosůlek.

Střely na branku: 20:24, vyloučení: 5:4, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváci: 56.

Nejvyrovnanější zápas celého víkendu se odehrál v neděli na půdě Mostu, kde se představila Karviná. Mostu se povedla první třetina, ve které se ujal dvoubrankového náskoku, který sice hosté do první sirény snížili, ale domácí si vzali v prostřední části dvoubrankové vedení zpátky. Už to vypadalo, že si jdou hráči Mostu pro tři body, ale Karviná udeřila během posledních čtyř minut. Hned dvakrát se prosadil Lumír Rosůlek, který v jednom případě využil přesilovou hru a poslal zápas do prodloužení. V tom branka nepadla a na řadu musela přijít samostatná střílení. V těch byli šikovnější hosté, kteří nakonec dokonali obrat.

HBC Kladno vs. HBC Plzeň 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Hrabar (Šíma, Pražák), 42. Hrabar (Špaček, Pražák), 43. Barnošák (Kudela, Důras) – 23. Hanuš (Kejř, Vobruba), 35. Pejchar (Malý, Ulč).

Střely na branku: 32:18, vyloučení: 3:2, přesilovky: 2:2, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváci: 98.

Druhou výhru víkendu slavilo také Kladno, které se představilo na své půdě proti Plzni. Svého soupeře jasně přestřílelo, ale vybojovalo jen těsnou výhru. Domácí šli sice jako první do vedení, ale Plzeň otočila skóre ve svůj prospěch. S tím se však Kladno nechtělo smířit a necelé čtyři minuty před koncem využil přesilovou hru Jiří Hrabar. O minutu později se prosadil také Dominik Barnošák, který tak otočil skóre ve prospěch svého celku. Plzeň na obrat již nestihla zareagovat a přišla o dobře rozehraný zápas.