CROSSDOCK Extraliga

Situaci kolem play off máme na svých čepelích, nepochybuje brankář Dobřan Ondřej Jásek

Dobřany patří mezi týmy, které budou zřejmě bojovat o play off do posledních duelů. Naděje Západočechů na postupovou osmičku každý zápas drží v brance Ondřej Jásek, který se rozpovídal o situaci v týmu.

Play off je na dosah

Ondro, play off máte na dostřel, jaká nálada panuje v kabině?

V kabině je aktuálně cítit tlak, který je na nás vyvíjen především postavením v tabulce. Klidu nepřidá ani konflikt na východě, který každý více či méně pociťuje. Jak říkáte, play off je na dosah, ale zároveň ještě hodně daleko. Uklidňovat nás může to, že zatím máme situaci na svých čepelích a pokud vyhrajeme klíčové zápasy, můžeme si po návratu do Extraligy poprvé zahrát play off.

V utkání proti KOVU minulý týden jste výsledkově dominovali, bylo tomu tak i na hřišti?

S KOVEM to byl poměrně nervózní zápas. Dělali jsme spoustu zbytečných chyb, kterými jsme zápas dramatizovali. Nicméně gólových šancí jsme měli nespočet a skóre ve druhé polovině zápasu mohlo narůst daleko výrazněji. Nakonec jsme zaslouženě posbírali tři body a připravujeme se na další zápas.

Ve statistikách Vám patří mezi brankáři 5. pozice, cítíte se letos v dobré formě, nebo byste našel nějaké nedostatky?

Z mého pohledu se cítím jako na houpačce, a to jak formou, tak po zdravotní stránce. Konec podzimu se celkem vydařil, ale první dva zápasy po zimní pouze si určitě za rámeček nedám. Myslím, že mě míček mohl trefit víckrát a bylo by z toho pár bodů navíc. Pořád je co zlepšovat, fyzičku, techniku, ale i psychiku. Je to amatérský sport a občas je oříšek skloubit vše potřebné v daném časovém úseku nejen jako jednotlivec, ale i jako tým.


Ondřej Jásek odchytal za Dobřany v letošním ročníku 14 zápasů, v nichž disponuje 89.69 % úspěšností zákroků. Autor fotky: Ivana Laiblová.

Prioritou je Extraliga

Stále ještě bojujete na dvou frontách, v Extralize i v ALPA Českém poháru. Je pro vás pohár na druhé koleji nebo máte nejvyšší cíle?

S úmyslem prohrát samozřejmě nejdeme do žádného zápasu. V Českém poháru je alespoň šance vyzkoušet mladší hráče a dát prostor těm, kteří se aktuálně trochu “hledají” nebo se vrací po zranění. Každopádně je prioritou Extraliga.

S jakým umístěním nebo výsledkem byste byl spokojen po závěru sezóny?

Tak hlavním cílem je play off, které si všichni toužíme zahrát. Pořád jsme mladý tým, kterému by vyřazovací boje určitě dodaly minimálně zkušenosti. Navíc se v play off může stát cokoli a mohli bychom překvapit nejednoho soupeře. Ovšem nejprve nás o tuto nadstavbu čekají těžké boje a věřím, že na hřišti předvedeme to nejlepší z nás v každém zápase.