CROSSDOCK Extraliga

Chceme dohrát sezónu se ctí a odrazit se do příštích ročníků, zamýšlí se Petr Gřonka z Plzně

Plzeňští hokejbalisté nezažívají dobrou sezónu, ale v uplynulém víkendu si připsali důležitou výhru nad KOVEM. K tomuto vítězství přispěl Petr Gřonka dvěma asistencemi, přispěchal tak na pomoc klubu svého srdce.

Osmička je strašně daleko

Petře, o víkendu jste zvládli důležitý duel s KOVEM, jaký to byl zápas?

Takový klasický s KOVEM, nic moc pohledného. Věděli jsme, že musíme vyhrát, nohy jsme měli těžší, trošku to na nás dopadalo, ale v důležitých chvílích jsme využili zkušeností a v přesilovkách zápas rozhodli.

Můžete po této výhře pomýšlet na dotažení postupové osmičky?

Škoda nedotaženého zápasu na Kladně. Jeli jsme tam jako outsider, Kladno herně bylo lepší, ale po dlouhé době jsme předvedli obětavý, semknutý výkon a chvilku před koncem sahali po třech bodech. Bohužel jsme se výhry zalekli. Obrat o body takhle silného protivníka by nám asi dopřálo lepší vyhlídky. Takto je osmička strašně daleko.

V Plzni nebylo zvykem hrát na místech, která nezaručují postup do play off, kde vidíte hlavní problém letošní sezóny?

Je to pravda a říkal jsem to už pro náš klubový web, letošní sezóna je obrovské zklamání a pro klub s takovou tradicí a zázemím je to nedůstojné. Tým prochází poslední dva roky velkou generační obměnou, ale to neznamená, že za neúspěchy stojí mladí. Starší hráči tým také nepodrželi a pak je z toho taková blamáž. Teď to lepíme tak, aby se sezóna dohrála se ctí a tým se měl od čeho odrazit do té následující.


Už jsem byl v hokejbalovém důchodu

Vy jste v letošní sezóně neodehrál všechna utkání. Čím to bylo? Budete k dispozici už do konce sezóny?

Je to jednoduché, byl jsem oficiálně v hokejbalovém důchodu, i když jsem stále mladý kluk (smích). Je pro mě těžké skloubit časově náročnou práci s osobním životem, natož s hokejbalem. Vždy jsem byl poctivý v přístupu k hokejbalu a stejně jsem nebyl žádný extra hráč, spíš jsem paběrkoval a pak si člověk představí, že nemůže ani na všechny tréninky, tak v čem je týmu prospěšný? Pokračování mi nedávalo smysl. Ale okolnosti letošní sezóny mě zavedly zpět do týmu a sezonu dohraji, jak jsme domluveni s trenéry a panem Kadaněm.

Jaké jsou Vaše plány ohledně hokejbalové budoucnosti do dalších let?

Ten krátkodobý plán je porvat se o co nejvíce bodů, pomoci týmu, zahrát si ještě s Danem Pejcharem a Standou Valentou (smích) a přežít to hlavně ve zdraví. A další plány? Upřímně nevím, nechci už nikde nic vyhlašovat, hokejbal mě baví, ale člověk tomu musí dávat 100 % a nejsem přesvědčený, že to je v mých silách.

Na závěr, pokud mohu, tak bych chtěl pogratulovat „Krůčovi“ na Kert k neuvěřitelnému milníku a popřát další úspěšné hokejbalové roky. Hokejbalový gentleman (úsměv).


Petr Gřonka odehrál v letošním ročníku 7 duelů, ve kterých zaznamenal 5 kanadských bodů za shodný počet nahrávek. Pomůže Mečounům k záchraně Extraligy nebo dokonce i k postupu do play off? Autor fotky: Milan Podpera.