2. liga

Berani opět útočí na zlato! Titul může vyhrát kdokoliv, uvědomuje si Jaroslav Netušil

2. Liga na severu Čech je v letošní sezóně neskutečně vyrovnaná a po titulu bude sahat hned několik týmů. Jedním z nich jsou určitě i ústečtí Berani, kteří si na druholigové zlato už jednou sáhli. Cíle a hodnocení sezóny nám přiblížil vládce statistik Jaroslav Netušil.

Titul může vyhrát kdokoliv

Jardo, s Berany jste zakotvili na první příčce tabulky, jak byste hodnotil průběh sezóny?

Průběh sezóny hodnotím určitě kladně, ale je jasné, že sezóna se bude hodnotit až po play off.

Druhá liga na severu Čech je velice vyrovnaná, aspirantů na titul může být klidně až pět, koho vidíte Vy jako největšího konkurenta v boji o zlato?

Myslím, že titul může vyhrát opravdu kdokoliv, záležet bude na formě, kdo v jakých sestavách nastoupí, pro mě osobně je největší favorit tým Dragons, když se tedy sejdou v nejsilnějším složení.

Berani už jednou celou 2. Ligu ovládli bez jediné prohry, je titul opět vaším jediným cílem?

Určitě by bylo krásné zopakovat tento úspěch, ale je pravda, že jsme tenkrát měli opravdu silný tým, každou sérii dokázala rozhodnout kterákoliv lajna. Myslím, že by pro každého z nás byl úspěch být do třetího místa.

Společná fotka ústeckých Beranů po velkém triumfu ve 2. Lize! Zdroj fotky: archiv Jaroslava Neužila.

Berani budou na hokejbalové mapě ještě pár let

Minulou sezónu jste se na rok odmlčeli z hokejbalové mapy. Co bylo hlavním důvodem a proč se zase Berani pustili do boje?

To odhlášení nás mrzí dodnes, bohužel jsme nedokázali složit ani dvě lajny na zápas, a to je na tuhle soutěž fakt málo, takže to bylo nutné udělat, jinak by hrozily kontumace. To, že jsme se dokázali znovu přihlásit, je zásluha Standy Tauše, sehnal hráče a opravdu se o tým stará jako správný kapitán, není jednoduché starat se o tým a ještě do toho hrát, takže za to mu patří velké díky. A určitě další důvod byl náš hlavní sponzor, který do nás vložil nemalé množství financí, a to odhlášení z ligy jsme brali jako velké selhání vůči němu, věřím, že tým Beranů bude pár let stále na hokejbalové mapě (úsměv).

Vy již tradičně vévodíte individuálním statistikám, proto musí přijít otázka, co nabídka z vyšších lig a uvidíme Vás ještě v Extralize?

Vůbec bych to nezveličoval, je to o všech hráčích v týmu, Martin Patzelt je dle mého názoru nejlepší hráč v této lize, nemá žádnou slabinu, Standa Tauš chytrý hráč, co má přehled a dokáže přitvrdit a já většinou jen slíznu smetanu, že jsem na správném místě. Je jasné, že věk člověk nezastaví, tak si to jen společně užíváme, nic netrvá věčně a bylo mi ctí hrát po boku tak výborných hráčů, a co ještě více, kamarádů a to vlastně platí pro celý tým, ono vyhrát titul je krásné, ale úplně nejlepší jsou ty zážitky z oslav a tak dále. Medaile a pohár skončí v šuplíku, ale vzpomínky na oslavy vám nikdo a nikdy z hlavy nevymaže.


Jaroslav Neužil, který ve 2. Lize zápolí za ústecké Berany, se svojí dcerou po zisku mistrovského titulu! Zdroj fotky: archiv Jaroslava Neužila.