CROSSDOCK Extraliga

Boj o play off? Tlak si nepřipouštíme a makáme na 100% v každém zápase, hlásá před TV duelem Václav Štoural

Postupovou osmičku do play off uzavírají hráči Hostivaře a jistě by si chtěli tuto pozici udržet. Mužem, který drží naděje v hostivařské svatyni, je Václav Štoural, který nám více přiblížil víkendové TV utkání.

Tlak si nesmíme připouštět

Venco, čeká vás duel s Kladnem, co očekáváte tohoto od utkání?

Čeká nás velmi náročný zápas s těžkým soupeřem. V zápase bude důležité, abychom dodrželi taktiku, kterou trenéři určí. Musíme se vyvarovat zbytečným trestům, to by mohl být klíč k bodům, které chceme získat.

Momentálně se nacházíte na poslední postupové pozici, cítíte větší tlak před zápasy, nebo si důležitost každého zápasu a bodu nepřipouštíte?

Pro nás je teď každý zápas důležitý, potřebujeme body, abychom se dostali do play off, ale tlak si nesmíme připouštět a makat na 100 % v každém zápase.

Zápas bude přenášet stanice TVCOM.cz, vyhecují Vás kamery k lepším výkonům, nebo je nevnímáte?

Zápas před kamerami je vždy trochu speciální. Já upřímně v bráně to nevnímám, ale pak po zápase je dobré, že si to ze záznamu můžu pustit a kouknout se na ty situace ještě jednou a poučit se z nich.

Foto: HBC Hostivař. Václav Štoural dokázal udržet Šneky na uzdě a přiblížil Hostivař k play-off!

Play off je jasný cíl

V posledním velmi důležitém utkání jste vyhráli na půdě Dobřan, co rozhodlo o vašem vítězství?

Do zápasu v Dobřanech jsme nevstoupili úplně ideálně, ale oklepali jsme se z toho a začali makat. Během celého zápasu nás srážela vyloučení, naštěstí se nám je podařilo ubránit, a to bylo klíčové pro vývoj utkání, které jsme nakonec dotáhli k vítěznému konci.

Jaké jsou cíle Hostivaře v letošní sezóně? Je to postup do play off, nebo jsou ambice ještě větší?

Za mě je play off jasný cíl, když do něj nepostoupíme, budu to brát jako neúspěch v sezóně, ale myslím, že můžu říct za celý tým, že hlavní cíl je play off a uděláme cokoliv pro to, abychom se do něj dostali.