CROSSDOCK Extraliga

Nepostup do play off? Nic takového si nechceme připouštět, hlásí Vojtěch Červinka

Ústeckou Elbu nezastihla jarní část v nejlepší formě a vypadá to, že do posledních kol se budou ústečtí hokejbalisté rvát o postupovou osmičku. Důležitý krok k play off mohou udělat již následující víkend, kdy na domácím hřišti přivítají Mečouny z Plzně. Právě tento duel vyhlíží Vojtěch Červinka.

Docházka, nesoustředěnost a nemohoucnost v útoku

Vojto, čeká vás velice důležitý duel s Plzní, co očekáváte od tohoto utkání a jakou taktiku zvolit, abyste brali všechny body?

Stačí, abychom dodržovali taktiku, kterou nám řeknou trenéři. Samozřejmě očekávám vyrovnané utkání, kde budou rozhodovat maličkosti. Sice se soupeř nachází na předposledním místě, to však nemusí automaticky znamenat, že ho porazíme.

Jarní část nezastihla Elbu výsledkově v úplně dobré formě. Čím si to vysvětlujete?

Těch faktorů je několik, ale kdybych měl vyzdvihnout ty základní, tak je to určitě docházka, nesoustředěnost na zápasech a nemohoucnost v útoku. Momentálně se strašně nadřeme na gól a co si budeme povídat, v Extralize se na jeden gól moc často nevyhrává.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ Z ÚSTÍ ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<


Cítím se spíše jako nahrávač

Připouštíte si v kabině, že by letos nebylo v Ústí nad Labem extraligové play off? Nebo koukáte pouze dopředu a řešíte umístění v postupové osmičce?

Nic takového si nechceme připustit, navíc po podzimní části. Čekají nás ještě čtyři těžká utkání a já pevně věřím, že z nich vydolujeme co nejvíce bodů. Nepostup do play off by byl pro celý tým jednoznačně zklamáním.

Vám se letos extrémně daří v individuálních statistikách, hlavně v asistencích, vždy jste se cítil jako nahrávač?

Tohle musí člověk brát s nadsázkou. K některým nahrávkám ani nevím, jak jsem se připletl. Ale je pravda, že z osobního hlediska se cítím spíše jako nahrávač než střelec. Hlavní však je, aby si body připisoval náš tým jako celek.

S jakým konkrétním umístěním byste byl po konci letošní sezóny spokojen?

Popravdě ani teď nevím. Pro mě je momentálně nejdůležitější se dostat do play off. Pak se uvidí, jak se budou vyřazovací boje vyvíjet.