CROSSDOCK Extraliga

První střídání a gól! To mě namotivovalo, hodnotí autor hattricku Nicolas Langr

Pardubice s Karvinou předvedly v uplynulém kole divácky atraktivní podívanou, když bylo k vidění hned 13 branek. Pardubičtí zvládli duel v poměru 8:5 a připsali si důležité body do tabulky. Hattrickem se na vítězství podílel Nicolas Langr. Bral by Karvinou i do čtvrtfinále?

Zápas mi sedl

Nicolasi, v zápase s Karvinou padlo 13 branek, pro fanoušky výborné, pro trenéry trochu na infarkt, byl přesto trenér Mašík spokojen se třemi body?

Zápas to byl hlavně pro diváky hodně atraktivní, hrál se rychlý a běhavý hokejbal. A i když jsme si sami tento zápas trošku zkomplikovali, tak jak trenér, tak my můžeme být spokojeni, protože to pro nás byly hodně důležité body do tabulky.

Po první třetině jste vedli už 4:0, přišlo pak z Vaší strany polevení v koncentraci a výkonu?

Ve druhé třetině se nám začátek nepovedl, trochu jsme polevili a Karviná se dvěma rychlými góly dostala do hry. Ale to nás nerozhodilo a začali jsme hrát znovu tak jako v první třetině, a dovedli zápas do vítězného konce.

Vám se povedlo nastřílet hattrick, osobně Vám tedy zápas sedl?

Zápas mi sedl výborně, hned v prvním střídání se mi povedlo dát gól, což mě ještě víc namotivovalo. Ale v zápase se dařilo celé naší lajně, za což jsem rád a doufám, že se nám bude takhle dařit i nadále.


Nicolas Langr (vpravo) získal v 17 zápasech sezóny 24 kanadských bodů za 14 gólů a 10 nahrávek. Autor fotky: Josef Česák st.


S Karvinou bych do čtvrtfinále spokojen nebyl

Základní část se blíží ke svému konci, máte nějaké přání na čtvrtfinálového soupeře?

Osobně žádného soupeře vybraného nemám, ale v týmu samozřejmě panují favoriti na protivníka do čtvrtfinále. Každopádně pokud chceme vyhrát titul, musíme porazit každého, kdo nám přijde do cesty.

Může nastat situace, že by Karviná byla váš soupeř ve čtvrtfinále, byl byste s tímto soupeřem spokojen? Evidentně se Vám osobně proti němu daří.

Proti Karviné jsme hráli už minulý rok ve čtvrtfinále, a docela nás potrápili. Takže věřím, že letos by to bylo asi podobné, takže spokojenost s tímto soupeřem by pro mě nebyla velká.