CROSSDOCK Extraliga

Pro oba týmy je to rozhodující zápas, predikuje duel s Hradcem Králové hostivařský Otto Urbanec

Boje o postupovou osmičku vrcholí a vypadá to na čtyři týmy, které si to rozdají o dvě postupová místa. Oba aktéři duelu mezi Hostivaří a Hradcem Králové patří do již zmiňované čtveřice týmů, vítěz tohoto utkání se tak přiblíží bojům o titul.

Hostivař bude mít Hradci Králové, co oplácet, když v minulé sezóně právě na úkor Hostivaře postoupili Piráti do play off. Jak vidí zápas Otto Urbanec z Hostivaře?

Očekávám tuhou bitvu

Boje o postupovou osmičku vrcholí, jak vidíte šance na play off? Bude to určitě drama do posledního kola.

V sobotu nás čeká důležitý zápas v Hradci, který musíme zvládnout, abychom měli vůbec reálnou šanci se do play off dostat. Minulý rok nám play off uniklo kvůli horšímu vzájemnému zápasu právě s Hradcem, takže utkání bude mít určitě velký náboj.

V prvním duelu s Piráty padlo deset branek, očekáváte podobné brankové hody?

Očekávám tuhou bitvu o play off, protože pro oba týmy je to rozhodující zápas. Minulý rok se nám utkání v Hradci nepovedlo a dostali jsme lekci na mokrém plastu. Letos má dokonce sněžit, tak uvidíme.

Vy si držíte bod na zápas, cítíte se v letošní sezóně v dobré formě?

Musím říct, že se mi hraje lépe než před rokem, ale stále moc spokojený nejsem. Od doby, co jsem se k hokejbalu vrátil a přešel do Hostivaře, se sezóny kouskují, ať už pandemií nebo zraněním. Dostat se znovu do rytmu je pak těžké.


Hostivař mi byla sympatická

Vy jste v minulých sezónách oblékal v Extralize dres Pardubic, proč jste se rozhodl pro Hostivař?

V Praze jsem studoval vysokou školu a následně jsem tu zůstal kvůli práci a kamarádům. Do Pardubic jsem při škole dojížděl přes 5 let, ale při práci už to není časově možné. Hostivař mi byla sympatická prací s mládeží a chutí dostat se do Extraligy. Teď je hlavním úkolem vytvořit stabilní a konkurenceschopný tým, který bude v Extralize ještě řadu let.

Pikantní zápas Vás čeká i další týden, kdy se utkáte právě s Pardubicemi, těšíte se na toto utkání?

Na podzim jsem v zápase v Pardubicích bohužel chyběl, takže se těším o to více. Na jaře se nám zatím daří, tak věřím, že vybojujeme důležité body!


Otto Urbanec odehrál v letošní sezóně za Hostivař 11 zápasů, v nichž si připsal 10 kanadských bodů za 3 góly a 7 nahrávek. Pomůže Pražanům k postupu do vytouženého play off? Zdroj fotky: hbc-hostivar.rajce.idnes.cz