CROSSDOCK Extraliga

Vyvarovat se oslabením a udržet nervy, to bude klíč k postupu do play off, hlásí Vít Rozlílek z Letohradu

Situace kolem postupu do play off Extraligy se zamotává a v postupové matematice jsou namočeni i letohradští Jeleni, kteří ale mají vše na svých kopytech. Jak se připravují na důležitý duel v Dobřanech se dozvíme od jednoho z nejproduktivnějších hráčů týmu Víta Rozlílka.

Věřím, že to zvládneme!

Čeká vás velice důležité utkání v Dobřanech, které nesmíte prohrát, abyste si nezkomplikovali postup do play off, jakou taktiku do utkání zvolit?

Ano, jak říkáte, v Dobřanech to bude velmi náročné a těžké utkání, kde budeme chtít vyhrát. Důležité bude udržet nervy, a hlavně se vyvarovat co nejvíce oslabením.

Připouštíte si v kabině Jelenů variantu, že byste letos byli bez play off?

Bohužel se nám teď na jaře nepovedla nějaká utkání dotáhnout do vítězného konce a tím jsme si situaci značně zkomplikovali, ale já pevně věřím, že to zvládneme a v play off budeme.

Vám se letos daří i po individuální stránce, kde vidíte hlavní příčiny bodového přínosu?

Myslím, že jsme si v lajně celkem dobře sedli, dostáváme hodně prostoru a s tím přichází produktivita.


Chtěl bych se hokejbalu věnovat více

V minulé sezóně jste ještě působil v hokejovém Dynamu Pardubice, proč už tomu tak není?

Má poslední sezóna v Pardubicích byla ta předminulá (2019/2020) a skončilo to úplně jednoduše, v Pardubicích jsme se nedohodli na dalším pokračování.

Vám se daří prakticky od žákovských let kombinovat hokej s hokejbalem, dá se říct, že už je v letošní sezóně pro Vás hokejbal prioritou?

Ano, do žáků se mi to dařilo opravdu dobře, bohužel pak jsem musel hokejbal opustit a věnoval se pouze hokeji. Nyní jsem se k hokejbalu zase vrátil a chtěl bych se mu věnovat více.


Vít Rozlílek (vpravo) hraje hokejbal v Letohradě od přípravek. Od dorosteneckého věku se ale naplno věnoval až do juniorů lednímu hokeji v pardubickém Dynamu. Nyní je zpět mezi Jeleny a v 17 zápasech sezóny si připsal 15 kanadských bodů za 9 gólů a 6 nahrávek. Autor fotky: Petra Marková.