CROSSDOCK Extraliga

Variantu sestupu do 1. Ligy si vůbec nepřipouštím, zdůrazňuje útočník Plzně Jakub Vobruba

V posledním plzeňském zápase si Mečouni nečekaně vyšlápli na letohradské Jeleny! Západočeši hráli výborně a zaslouženě si odvezli z Letohradu 3 body. Je to dobrá příprava pro play down pro Jakuba Vobrubu, který pojistil výhru Plzně gólem do prázdné branky?

Čekal jsem, že budeme někde na hraně postupu do play off

Jakube, budete už jistě hrát play down. Jak moc Vás to mrzí? 

Je to nepříjemné, několik let tato situace u nás v klubu nenastala. Čekal jsem, že budeme někde na hraně postupu do play off. Bohužel podzimní část se nepovedla a ještě před začátkem jara byla teoretická šance ztrátu stáhnout, ale po prohrách v prvních třech zápasech už bylo jasné, že budeme hrát jen play down. Přesto, že to není úspěšná sezóna, variantu sestupu do 1. Ligy si vůbec nepřipouštím a počítám s tím, že závěr sezóny zvládneme.

Vy jste však v posledním duelu ukázali svou sílu. Porazili jste Letohrad na jeho půdě, jaký to byl zápas?

Byl to spíš bojovný než pohledný zápas a nás už do konce sezóny budou čekat jen ty bojovné. Dostali jsme brzy gól, ale celkem rychle vyrovnali a následně výsledek otočili a s vypětím všech sil udrželi až do konce.

Vyhráli jste 3:1, ale Letohrad neustále útočil a tvořil si mnoho šancí, ale ty všechny skončily na vašem brankáři. Co rozhodlo o vašem vítězství?

V Letohradu to není nikdy lehký zápas, ale hrálo se mi dobře a věřil jsem, že utkání můžeme zvládnout, což se nakonec i povedlo. Jak už bylo řečeno, určitě díky Kráčimu, který pochytal několik jasných gólů. Celkově jsme podali podle mě hodně obětavý výkon, který bychom měli podávat v každém zápase.


Jakub Vobruba je nejproduktivnějším hráčem Plzně v letošní sezóně! V 17 duelech zapsal 20 kanadských bodů za 4 góly a 16 nahrávek. Autor fotky: Milan Podpera.

Play down s Dobřany? Zápasy by měly náboj!

Jste asistentem mužstva, cítíte větší tlak na Vaši osobu? 

Není to žádný rozdíl, snažím se jen být produktivní, aby to pomohlo k lepším výsledkům, ale ne vždy se dařilo podle mých představ.

Jak probíhá příprava na play down? S kým byste si ho chtěli zahrát?

Snažíme se alespoň teď na konci základní části, když už nám o nic nejde, podávat lepší výkony a být produktivní. To bude v play down rozhodovat. Zatím se nedá určit, kdo bude na 10. místě a ani v tom nejsou moc rozdíly, takže nemohu říci, že bychom chtěli nějakého soupeře.

Co kdybyste o záchranu hráli s Dobřany, na které narazíte v posledním kole základní části? S čím do toho utkání půjdete?

Budeme chtít vyhrát už jen z důvodu pro lepší rozpoložení do další fáze soutěže. Tak je to jedna z možností, máme to blízko, přišlo by hodně lidí, takže by byla i dobrá atmosféra a zápasy by měly náboj. Když to tak dopadne, proč ne.