CROSSDOCK Extraliga

Hostivař a Letohrad si zajistily výhrami postup do play off! KOVO podruhé v sezóně vyhrálo

Po druhé třetině panoval mezi Hostivaří a Pardubicemi vyrovnaný stav, ale pražský celek rozhodl v závěrečné části. V poslední patnáctiminutovce si vybojoval vítězství i Letohrad. Karviná se dostala do tříbrankového vedení, Most snížil, ale vyrovnat se mu nepovedlo. Ani Ústí se na Kladno nedotáhlo.


HBC Hostivař vs. HBC Pardubice 7:3 (1:1, 2:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 4. Hroch (Kucharčík), 21. Kucharčík (Urbanec), 25. Čejka (Urbanec), 38. Malina (Urbanec, Kubeš), 42. Malina (Urbanec, Čejka), 44. Kucharčík (Hroch, Vaniš), 44. Hroch (Vaniš) – 6. Filip (Kubeš, Bílý), 18. Langr (Bílý, Filip), 27. Zajíček.

Střely na branku: 30:38, vyloučení: 3:3, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:0, diváci: 61.

Jako první šla do vedení Hostivař, ale Pardubice brzy vyrovnaly. V prostřední části se pak hosté dostali do vedení, ale ani jim nevydrželo dlouho. Tentokrát se o dva góly postarali domácí, kteří otočili zápas ve svůj prospěch. Ani v tomto případě se hráči Hostivaře nedostali do většího vedení, protože Pardubice opět vyrovnaly. Třetí třetina už ale byla v režii pouze domácích. Ti nastoupili do závěrečné patnáctiminutovky nabuzení, zaznamenali čtyři přesné zásahy a nakonec slavili jasné vítězství 7:3.

HBC Most vs. HC Kert Park Praha 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 44. Pospíšil (Král) – 11. Zvonek (Šperl), 21. Vaněk (Šperl, Lhota), 45. Zvonek.

Střely na branku: 22:27, vyloučení: 4:8, přesilovky: 7:4, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:1, diváci: 15.

Pro výhru si došel také Kert Park, který se představil na půdě Mostu. Branky padaly pouze při přesilových hrách. Poprvé se hosté dostali do vedení v jedenácté minutě a ve druhé třetině svůj náskok navýšili. V závěru utkání dostali domácí k dispozici početní výhodu, které využili a zdramatizovali díky tomu zápas. V pokračující přesilové hře chtěli domácí zkusit hru bez brankáře, ale při jeho odchodu inkasovali potřetí a Kert Park si tříbodové vítězství udržel.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Kladno 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 44. Soukup (Chlán, Čermák) – 9. Důras (Patyk, Procházka), 14. Potekhin.

Střely na branku: 26:24, vyloučení: 6:8, přesilovky: 6:4, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, diváci: 55.

Kladenští rozhodli o své výhře už v první třetině. Nejprve využil v deváté minutě přesilovou hru Štěpán Důras, a před první sirénou navýšil skóre Michal Potekhin. Na další gól čekali diváci dlouho. Poprvé v zápase se ho dočkali také domácí, za které využil početní výhodu Lukáš Soukup. Do konce zápasu zbývaly necelé dvě minuty, ale ty ústeckým hráčům k vyrovnání nestačily. Kladno si tak uhlídalo těsné vedení.

TJ Snack Dobřany vs. SK Hokejbal Letohrad 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Kovářík, 28. Matoušek (Kovářík, Šlehofer) – 9. Dostál (Nazad), 21. Bečka (Halbrštát, Kovář), 33. Lajčiak (Dostál, Bureš), 45. Halbrštát (Rozlílek, Kovář)

Střely na branku: 35:18, vyloučení: 5:5, přesilovky: 6:4, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváci: 50.

Dobřany do zápasu vlétly a poprvé se radovaly již ve dvanácté vteřině! Následovaly ale další dva góly Letohradu, který otočil zápas ve svůj prospěch. Domácím se povedlo srovnat, ale do vedení se dostal zase Letohrad. Závěrečný tlak přerušilo domácím oslabení, ve kterém inkasovali počtvrté a přišli i přes výborný vstup do utkání o zisk bodů.

TJ KOVO Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Kejdana (Vršecký, Taufer), 22. Pátek (Bureš, Kern), 44. Sitter (Terč, Lachman) – 40. Šedivý (Rakovský).

Střely na branku: 19:22, vyloučení: 6:5, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváci: 27.

V první třetině se diváci v Praze gólu nedočkali. Ten přišel až v prostřední části, kdy se hned dvakrát do černého trefili domácí, kteří tak šli do závěrečné třetiny s dobrým náskokem. Hradec využil v závěrečné patnáctiminutovce přesilovou hru, která mu dala jiskřičku naděje na to s utkáním ještě něco udělat. Poslední slovo však měli domácí, kteří se trefili dvě minuty před koncem zápasu a nepustili Hradec do závěrečného tlaku.

HbK Karviná vs. HBC Most 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Pala (Diviš, L. Rosůlek), 15. L. Rosůlek (Kaluža, Diviš), 28. Kaluža (Skyba, Pilch) – 37. Šimeček (Singer, Král), 39. Singer (Krajíček, Markytán).

Střely na branku: 21:26, vyloučení: 5:8, přesilovky: 6:5, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 1:0, diváci: 65.

Jediný nedělní zápas se odehrál mezi Karvinou a Mostem. První třetina se mnohem lépe povedla domácím, kteří dostali k dispozici tři přesilové hry a jedno trestné střílení. Hned dvě početní výhody se jim povedlo využít a dostali se do vedení. Také v prostřední části přidali domácí gól, ten se jim tentokrát podařilo vstřelit v oslabení. Třetí část patřila naopak hostům, kteří během krátké chvilky snížili na rozdíl jediné branky, ale Karviná závěrečný tlak ustála a výhru uhájila.