CROSSDOCK Extraliga

Střílet mě naučil taťka, říká Pastee nejlepší hráč měsíce Samuel Kucharčík

Anketu o Pastee nejlepšího hráče za měsíc únor a březen jednoznačně ovládl na sociálních sítích Samuel Kucharčík, který má parádní střeleckou formu a jde si pro korunu krále střelců v Extralize. Hostivař si i díky jeho brankám zajistila play off, které bylo jasným cílem hostivařských hokejbalistů.

Zaměřuji se spíše na kondici

Ovládl jste anketu o Pastee nejlepšího hráče měsíce za únor a březen, co na toto ocenění říkáte?

Není to špatný. Bodově se mi dařilo. V samotné hře mi dost pomohli bratři „Vinetkové“ (Daniel Vaniš a Marek Hroch). Hraje se nám spolu výborně, a to je jeden z důvodů, proč se mi bodově daří.

Vám se letos náramně daří, hlavně v tabulce střelců, piloval jste zakončení před sezónou nějak speciálně?

„Tak něco mi tam spadlo. Střílet mě naučil taťka, ještě když jsem byl menší. Poslední dobou se zaměřuji spíše na kondici než techniku hole a střelbu. Potřeboval jsem zrychlit, abych se dostával víc do gólových šancí.


V Hradci šťastný konec

Před posledním kolem už máte jistotu play off, jaká je nálada v týmu?

V kabině panuje dobrá nálada. V postup jsme věřili a šli si pro něj. Byl by to velký neúspěch, kdybychom se tam nedostali.

V zápase o všechno se vám podařilo vyhrát v Hradci Králové, jaký to byl zápas? Cítil jste větší napětí než normálně?

Zvládli jsme vyhrát, a to je nejdůležitější. Věděli jsme, o co hrajeme, ale byl to zápas jako každý jiný. V Hradci se nám moc nikdy nedařilo. Tentokrát to mělo aspoň šťastný konec.

Vy jste herně hodně vytížen, protože nastupujete i v Extralize juniorů, teď jste kývl na střídavý start do 1. Ligy, konkrétně do Svítkova. Proč jste se rozhodl pro tento krok a jak se tato spolupráce upekla?

Ano, na herní vytížení si nemůžu stěžovat. S bratry jsme se shodli, že letos to máme dost náročné. Dostáváme dost prostoru v chlapech a hrát pak ještě za juniorku není opravdu lehké. Dostal jsem od nich nabídku, jestli bych jim nepomohl v play off. My máme od Svítkova na střídavém startu půjčeného gólmana Lukáše Novotného. I z tohoto důvodu jsem to vzal.


Hostivař prioritou

Zvolil jste další tým proto, aby Vaše sezóna byla co nejdelší vzhledem k reprezentaci U20, a Vy jste tak nebyl dlouho bez zápasové praxe?

Doufám a věřím v to, že v Hostivaři nám sezóna jen tak neskončí, ale je to sport a nikdy nevíte, co se může stát. Přijde mi to jako dobrý záložní plán. Kdyby na konci roku nebylo mistrovství světa juniorů, tak bych to asi ani nevzal.

Pokud by se stalo, že byste v Extralize mužů už vypadli a kryly by se Vám zápasy hostivařské juniorky a Svítkova, kterou variantu byste preferoval?

Doma jsem v Hostivaři a v juniorce jsem poslední rok. Chceme vyhrát republiku, takže Hostivař má přednost.


Samuel Kucharčík v 19 letech vládne střeleckým statistikám Extraligy mužů! Po 20 zápasech má na kontě 26 gólů, a to ho ještě čeká poslední duel základní části! Zdroj fotky: HBC Hostivař.