CROSSDOCK Extraliga

Víme, že umíme vyhrávat! Je to pozitivum do play down, sebevědomě hlásí Tomáš Humlíček

Pražské KOVO nezažívá příliš povedenou sezónu, avšak systém soutěže umožňuje Pražanům ještě celý ročník zachránit a uhájit svou extraligovou příslušnost v play down. O náladě v týmu a posledním vítězství se rozpovídal brankář KOVA Tomáš Humlíček.

Oni stáli, my stáli

Tomáši, dokázali jste podruhé v sezóně zvítězit, jaký to byl zápas proti Hradci Králové?

Zápas s Hradcem to byl všelijaký, moc hokejbalové krásy to nepobralo, oni stáli, my stáli a vlastně nikdo nevěděl, co pořádně hrát. Naštěstí jsme dali dva góly a udrželi jsme vedení konečně po celý zápas. Za výhru jsme strašně rádi, přeci jen jich máme jak šafránu.

Sezóna se neodvíjí ideálně, jaká je atmosféra v týmu před play down?

Nálada je taková, asi jako když hrajete poslední flek, avšak neztrácíme hlavu a v těchto posledních kolech už chystáme formu na systém play down, který nám hraje i do karet, že to nebude jen o počtu bodů v tabulce. Nehrajeme špatné zápasy, s nejlepšími týmy hrajeme vyrovnaně a tam vidíme, že dokážeme slušně potrápit Kert Park nebo Kladno.


Budeme hrát jednodušeji

Myslíte si, že tato výhra vás může nakopnout k lepším výsledkům?

Ano, teď víme, že i my umíme vyhrát (smích). Takže je to pozitivum do dalších bojů a náš výborný kouč určitě připraví nějakou nepříjemnou taktiku pro našeho budoucího soupeře.

Připouštíte si v kabině, že byste mohli o extraligovou příslušnost přijít?

Stát se to může, ale nemyslíme na to a budeme bojovat až do konce a taky za Tomáše (zesnulý trenér KOVA Tomáš Herstus pozn. red.), který nám shora určitě pošle trochu toho hokejbalového štěstíčka.

Co musíte hlavně změnit v herním projevu, abyste byli na konci sezóny úspěšní?

Budeme hrát jednodušeji, taktika bude nahazovat horký brambory do brány a tam je prostě rozšťouchat a budeme věřit, že to nakonec vše dopadne dobře.


Tomáš Humlíček odchytal v letošní sezóně za KOVO 18 zápasů s úspěšností zákroků 87.67%. Autor fotky: Ivana Laiblová.