CROSSDOCK Extraliga

Pokud chceme zachránit Extraligu, musíme porazit každého, uvědomuje si David Braun

Dobřany bohužel svou pouť do finálové osmičky nedokončily úspěšně a čeká je pouze boj o záchranu nejvyšší mužské soutěže. Na tuto část sezóny se mohou připravit v posledním kole základní části, v němž se utkají s Mečouny z Plzně. Zápas bude vysílat živě O2 TV sport! Jak se na derby těší David Braun?

Přenos je pro celý hokejbal!

Davide, v letošní sezóně se do play off Extraligy hokejbalu nepodíváte, jak moc velké zklamání to v Dobřanech je?

Zklamání to určitě je, sezónu jsme rozehráli poměrně kvalitně, dokázali jsme obrat o body favority, ale na druhou stranu v zápasech, kdy jsme měli bodovat, jsme ztráceli a začátek jarní části nám utekl úplně.

V posledním kole sehrajete derby, které budou živě přenášet kamery O2 TV sport, jak se těšíte na tento duel?

Já osobně se těším na každý zápas, tenhle bude ještě okořeněný o dobře známou dlouholetou rivalitu mezi Dobřany a Plzní. Televizní přenos je dobrý především pro celý hokejbal, který stále není tak propagovaný, jak by si zasloužil.

>>SLEDUJTE ZÁPAS ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<


Musíme porazit každého!

Mečouni by mohli být vaším soupeřem v play down, je výhoda nebo nevýhoda, že s nimi sehrajete poslední kolo základní části?

Na tohle já nějak osobně nehledím, pokud chceme v Dobřanech Extraligu zachránit, tak musíme porazit každého, kdo je potenciálně ve hře.

Přál byste si radši v play down právě Mečouny z Plzně nebo pražské KOVO?

Jak jsem říkal, mně osobně je jedno, koho schytáme. Prohrát nebude chtít nikdo, ba naopak, tahle část soutěže bude dle mého ještě víc o hlavě než play off, i tak to tedy beru jako zkušenost, byť s hořkou pachutí.


Záchrana Extraligy, titul s Blatnou a potrápit favority v poháru

Připouštíte si vůbec možnost, že byste Extraligu nezachránili?

Rozhodně ne, máme pořád mladý tým, se kterým se musí do příštích let počítat, proto je potřeba sbírat další cenné zkušenosti v nejvyšší soutěži, nikoliv o ligu níž.

Vás stále může čekat dlouhá sezóna v Blatné, kde jste ve hře jak v ALPA Českém poháru, tak o prvenství ve 2. Lize na západě Čech. Jaké jsou tedy cíle do konce sezóny? Prioritou je záchrana s Dobřany?

Cíle jsou jasné: zachránit Extraligu v Dobřanech, s mateřskou Blatnou zvednout nad hlavu pohár v 2. Lize a samozřejmě co nejvíce potrápit favority v ALPA Českém poháru, díky kterému se z Blatné zatím stává víc a víc hokejbalové městečko, především návštěvnost je zde daleko větší než na všech extraligových hřištích, kde jsem doposud hrál, což člověka vždycky zahřeje.


David Braun září nejen v Dobřanech, ale také ve 2. Lize a ALPA Českém poháru za mateřský klub z Blatné. Autor fotky: Milan Podpera.