CROSSDOCK Extraliga

Tři derby na závěr! Most udržel čtyřku, Pardubice stupínek lépe a Kert Park potvrdil dominanci

Brány základní části Extraligy hokejbalu jsou uzavřeny. A hrálo se o hodně, nikoliv však o postup do samotného čtvrtfinále, osmička totiž byla jasná už před posledními zápasy. V těch se naopak rozhodlo například o tom, že Karviná začne play off nakonec venku a ukázala se i dobrá forma dalších týmů.


HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Pardubice 0:3 (0:2,0:1,0:0)

Branky a nahrávky: 3. Licek (Förstl), 12. Kubeš (Bílý, Langr), 17. Langr (Bílý, Zajíček).

STŘELY: 30:21 VYLOUČENÍ: 5:4 PŘESILOVKY: 3:6 VYUŽITÍ: 0:1 V OSLABENÍ: 0:0 DIVÁKŮ: 83.

Další derby, tentokrát o východní Čechy. Zápas dvou rozdílně naladěných týmů, domácí Hradec Králové zklamán ze špatné sezony a Pardubice dobře nachystané na play off. Pod Bílou věží ovšem potřebovaly k podpoře svých výsledků vyhrát, a to se bezpečně povedlo. Ve 12. minutě už hosté vedli o dvě branky, na začátku druhého pokračování přidali definitivní zářez do hradecké paluby a Pardubice se tak radovaly nejen z vítězství v derby, ale také z konečného třetího místa po základní části.

HBC Most vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:0 (0:0,1:0,2:0)

Branky a nahrávky: 22. Malý (Pospíšil), 38. Müller (Král), 39. Pospíšil (Král).

STŘELY: 30:22 VYLOUČENÍ: 5:5 PŘESILOVKY: 5:5 VYUŽITÍ: 0:0: V OSLABENÍ: 1:0 DIVÁKŮ: 43.

A derby i do třetice. Tentokrát na severu Čech, kde šlo domácímu Mostu o hodně - potřeboval na dálku bodově vyhrát souboj s Karvinou, aby si udržel začátek play off doma. Ústí zase mělo ještě teoretickou vidinu posunu v tabulce, kdyby soupeři před ním zaváhali. Jenomže v utkání se střelecky dařilo jenom mosteckým hokejbalistům, i když ti zápas zlomili na svoji stranu až ve třetí části. Ústí ke vstřelení branky nepomohlo ani pět přesilových her.

HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno 4:2 (0:0,2:1,2:1)

Branky a nahrávky: 19. J. Kruček (Zvonek, Fejfar), 24. J. Kruček (M. Kruček, Fejfar), 36. M. Kruček (Fejfar, Novák), 40. Zvonek (Vaněk) – 21. Barnošák (Kudela), 32. Schnaubelt.

STŘELY: 19:21 VYLOUČENÍ: 3:3 PŘESILOVKY: 2:3 VYUŽITÍ: 1:1 V OSLABENÍ: 0:0 DIVÁKŮ: 35.

Souboj dvou nejlepších celků základní části, i na tento duel mezi Kertem a Kladnem došlo v posledním kole. A to, že oba týmy ladí skvělou formu před play off, potvrdil i samotný duel. Nerozhodný stav 2:2 platil po vyrovnání Kladna dvě minuty po startu třetí části a až o čtyři minuty později přišel od domácích rozhodující úder. Také díky němu v konečné tabulce zakotvili Pražané na první příčce s devítibodovým odstupem právě na druhé Středočechy.

TJ KOVO Praha vs. HBC Hostivař 1:4 (0:1,0:1,1:2)

Branky a nahrávky: 32. Kejdana (Bureš) – 4. Malina (Kucharčík, Čejka), 20. Čejka (Malina, Dušák), 34. Kucharčík. (Morrison), 44. Urbanec (Čejka).

STŘELY: 26:28 VYLOUČENÍ: 6:4 PŘESILOVKY: 4:5 VYUŽITÍ: 0:0 V OSLABENÍ: 0:1 DIVÁKŮ: 68.

Hostivař vybojovala už minulý týden historický postup do play off v Extralize, ale obecně se jí parádně daří celé jaro. Potvrdila to i v závěru základní části, když si bezpečně poradila s posledním KOVEM a malé pražské derby ovládla i díky další brance devatenáctiletého Kucharčíka, který je už na parádních sedmadvaceti trefách!

HbK Karviná vs. SK Hokejbal Letohrad 2:5 (0:2,1:2,1:1)

Branky a nahrávky: 28. Diviš (Pala), 31. J. Rosůlek (Fárský) – 4. Kovář (Halbrštát, Anýž), 14. Macháček (Dostál, Lajčiak), 26. Bureš, 27. Kovář (Halbrštát, Tobiáš), 34. Bureš (Lajčiak, Hubálek).

STŘELY: 25:17 VYLOUČENÍ: 3:3 PŘESILOVKY: 3:3 VYUŽITÍ: 0:1 V OSLABENÍ: 0:1. 

Letohrad si během jara některými zápasy zkomplikoval bezpečnou cestu do play off, i poslední zápas základní části v Karviné ale ukázal, že jsou na tom momentálně Jeleni velice dobře. Slezané totiž hráli hlavně ve druhé části sezony velice kvalitně, ovšem v posledním mači před startem play off se jim nezadařilo. Východočechům výrazně pomohl navrátilec Kovář, který se tentokrát trefil dvakrát, stejně jako z defenzivy Bureš. I on zapsal dvě branky a ve finále z toho bylo hladké vítězství 5:2. Karvinští naopak bez bodů věděli, že se jim start play off nepodařilo vybojovat pro domácí prostředí.