CROSSDOCK Extraliga

Play off je odměna za práci v sezoně, těší se produktivní útočník Kladna Milan Schnaubelt

Kladno v posledním zápase před play off prohrálo s vítězem základní části z Lužin. Kladenští Kert Parku podlehli 2:4. Jaká to podle Milana Schnaubelta byla prověrka před play off? Je rád za to, že si to v semifinále rozdají s Hostivaří?

Začínat play off doma se svými fanoušky je pro každý tým skvělé

Milane, vy jste po základní části skončili na 2. místě. Je to dobrá startovací pozice pro play off?

Určitě ano, začínat play off doma se svými fanoušky je pro každý tým skvělé.

V posledním duelu jste podlehli mistrovi z Kert Parku. Byla to dobrá prověrka před play off. Nemrzí Vás prohra?

Sice jsme prohráli, ale upřímně si myslím, že jsme byli lepší, bohužel pro nás jsme udělali chyby, které Kert Park potrestal. Jednou tam byl odraz od rozhodčích,  ale takové zápasy bohužel máme. Skoro nikdy to štěstí nemáme větší my, takže ta prohra mě osobně mrzí. Také se neustále přerušovalo kvůli pražskému hřišti,  kde se furt zvedal povrch, což lehce kouskovalo hru, a to nás někdy dostalo ze hry.

Vše rozhodlo o tom, že budete ve čtvrtfinále válčit s Hostivaří. Jak se na tuhle sérii těšíte?

Tak určitě se těšíme, je tady část sezóny, kvůli které to všichni hrajeme. Play off je odměna za práci v sezoně. Hostivař má mladý a pohyblivý tým, určitě to bude běhavý hokejbal, takže si myslím, že to bude hezká série.

Milan Schnaubelt patří k ofenzivním oporám Kladna. Potvrdí tuto roli i ve čtvrtfinále pro Hostivaři? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Je to play off, tam už si nevyberete

Přál jste si do čtvrtfinále někoho jiného? A jaké budou cíle? Určitě postup, že?

Je to play off, tam už si nevyberete a pokud chcete uspět, musíte porazit kohokoliv. Cíle na Kladně jsou takové, že chceme vyhrávat a cíle máme vždy nejvyšší,  jak už říkal  Špáča, náš kapitán (Martin Špaček pozn. red.) někde v rozhovoru. Na Kladně už je dlouhý půst od titulu a určitě každý pro to na hřišti uděláme maximum, abychom ho získali.

Co myslíte, že na pražské hokejbalisty bude platit? Sázíte na jejich nezkušenost s extraligovým play off?

Tak já osobně si myslím, že když budeme hrát hokejbal, který umíme, tak uspějeme. Na nic nesázíme, play off je jiná soutěž, tam každý nechá ze sebe maximum a nikdo nikomu nic nedaruje.

S čím do série půjdete a co se budete snažit hrát? Věříte, že uspějete?

My jdeme do série s jasným cílem, a to je, že chceme postoupit,  určitě si věříme, i když to nebude lehké.